Antalya Kadın Platformu: Tüm yasakları yasaklayalım aşkım
Antalya Valiliği Onur haftası etkinliklerini yasakladığını duyurdu. Valiliğin yasak kararı sonrası açıklama yapan Antalya Kadın Platformu, ‘Tüm yasakları yasaklayalım aşkım, biz buradayız!’ dedi.

Antalya Valiliği, 3’ncü kez düzenlenmek istenen Antalya LGBTİ+ Onur Haftası’nı yasakladı. 15 gün süreyle il sınırları içerisinde tüm etkinlikleri yasakladığını duyurdu.

Valilik açıklamasında “karşıt görüşlü grupların karşı karşıya gelmemesi, tesis edilen huzur ortamı ve milli güvenlik ve kamu düzeni ile genel sağlığın ve genel ahlakın bozulmaması, olası şiddet ve terör olaylarının önüne geçilmesi, Devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması” gerekçe gösterildi.

Yasak kararı üzerine açıklama yapan Antalya Kadın Platformu ise “Onur haftası boyunca gökkuşağını bulunduğumuz tüm alanlara taşımaya, Lgbti+ görünürlüğününü arttırmaya biz devam edeceğiz” dedi. Açıklamanın tamamı şöyle:

Bugün burada Onur Haftası etkinliklerinin yasaklanmasını teşhir etmek ve karşısında olduğumuzu duyurmak için Antalya Valiliği Onur haftası etkinliklerini yasakladığını duyurdu. planlanan Onur haftası etkinlikleri dün etkinliğin başlamasına yarım saat kala yasaklanmış, etkinliği düzenleyen Biz Lgbti+ Derneği’nin bu yasağı kınayan herhangi bir etkinlik yapması da yasaklanarak hukuksuzluğa imza atılmıştır.
OHAL düzeninde bile örneğine rastlanmayacak bu yasaklar silsilesi, erkek egemen ve homofobikdevletin, Lgbti+ nefretinin en büyük göstergesidir.
Daha geçtiğimiz ay Antalya’da Gökçe Saygın isimli trans kadın cinayetini adeta görmezden gelen valilik, bu yasağıyla homofobi ve transfobi karşıtı mücadeleye de engel olmuştur. Özellikle son yıllarda artan nefret cinayeti ve Lgbt+ şiddetine acilen müdahale etmesi gereken devlet, Antalya’da, İzmir’de Mersin’de ve birçok ilde Onur Yürüyüşlerini yasaklayarak açıkça bu suça ortak olmaktadır.
Yasağı kınamayı bile yasaklayarak Türkiye Cumhuriyeti anayasasına ve uluslararası sözleşmelere göre suç işleyen Antalya Valiliği bu kararını derhâl geri çekmelidir.
Onur Yürüyüşü anayasal bir haktır, engellenmesi hukuka aykırıdır. Hiç kimsenin ifade özgürlüğümüze müdahale hakkı yoktur.
Bizler Antalya Kadın Platformu bileşenleri olarak, yıllardır omuz omuza eşitlik ve özgürlük mücadelesi verdiğimiz LGBTİ+ arkadaşlarımızın sesi olmak için buradayız.
O yüzden diyoruz ki; “Tüm yasakları yasaklayalım aşkım, biz buradayız!”
Onur haftası boyunca gökkuşağını bulunduğumuz tüm alanlara taşımaya, Lgbti+ görünürlüğününü arttırmaya biz devam edeceğiz.
Unutmayın her yerdeyiz!
Adliyede avukat, hastanede doktor, okulda öğretmen, tramvayda yolcu, otelde işçi, mağazada tezgahtar BİZiz. Her sokak BİZiz, her ev BİZiz, gökkuşağının tüm renkleri BİZiz. Bir kere daha mor bayrağımızı gökkuşağının en parlak renkleriyle donatıyoruz ve dayanışmayı yükseltiyoruz.
“Tüm Yasakları Yasaklayalım Aşkım!”
Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!


İlgili haberler
Ankara’da LGBTİ+ etkinliklerine yasak kalktı

Ankara Valiliği tarafından OHAL gerekçesiyle LGBTİ+ etkinliklere getirilen süresiz yasak kalktı!

Onur Haftası’nda bu yıl: Ekonomi ne ayol?

27. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nın 24-30 Haziran tarihleri arasında ‘Ekonomi ne ayol?’ temasıyla g...

İzmir Valiliği, LGBTİ etkinliklerini yasakladı

İzmir Valiliğince LGBTİ topluluğunun 17- 23 Haziran’da kentte düzenlemeyi planladığı etkinliklere iz...