Antalya’da kadın cinayeti: Defalarca şikayetçi olduğu ortaya çıktı...
Devlet yine koruyamadı: Antalya’da Nihal Işıldar defalarca şikayetçi olmasına rağmen boşanmak istediği kocası tarafından öldürüldü.

Antalya’nın Kepez ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki Nihal Işıldar, boşanmak istediği 46 yaşındaki Özcan Işıldar tarafından öldürüldü. Özcan Işıldar’ın olay yerinden kaçtıktan sonra polisi arayarak “Karımı öldürdüm, gidin alın” dediği ortaya çıktı.


Özcan Işıldar / Nihal Işıldar

Olay sonrası eşi tarafından öldürülen işçi emeklisi Nihal Işıldar’ın ailesini Antalya Kadın Platformu ziyaret etti. Işıldar’ın eski iş yerinden arkadaşların talebi üzerine aileyi ziyaret eden platformdan kadınlar “Taziyeye gittiğimiz acılı aile, hem öfkeli, hem de çok isyandalar. Kızlarının, geçen mayıs ayında şikayetçi olduğunu öğrendik. Özcan Işıldar’ın ailesi dahil birçok yakınını tehdit ettiğini bildirmesi rağmen hiçbir önlem alınmamış. Nihal ışıldar, defalarca gördüğü şiddetten sonra mahalle karakoluna başvurmuş. Nihal, Özcan Işıldar’ın kadın ticaretinden ve uyuşturucudan dolayı arandığını öğrenmesinden sonra üç yıldır evli olduğu eşinden ayrılmak istemiş” diyerek durumu anlattı.

Nihal Işıldar’ın annesi ise “Devlet kızımı koruyamadı, katili de hala yakalanamadı. Benim kızım karıncayı incitmezdi” diyerek Özcan Işıldar’ın bir an önce yakalanarak, en ağır cezayı almasını istedi. Ailenin diğer fertleri de “Biz haberlerde her kadın öldürüldüğünde üzülürdük. Ama şimdi bizimde ciğerimiz yandı. Artık başka kadınlar ölmesin” dedi.

Antalya Kadın Platformu bugün 16’da Nihal Işıldar’ın öldürüldüğü evinin önünde basın açıklaması yapacak sonrasında saat 18’de ise Attalos Meydanı’nda da cinayete tepki göstermek için bir açıklama gerçekleştirecek.

İlgili haberler
Biz şiddeti konuşurken iki kadın daha öldürüldü!

Biz Antep’te şiddete karşı neler yapabileceğimizi, nasıl bir araya geleceğimizi konuşurken 2 kadın d...

‘Kübra Aşkın kadınları korumayan politikalar yüzün...

Mersin Kadın Platformu üyeleri, boşandığı erkek tarafından öldürülen Kübra Aşkın cinayetini protesto...

BORKAD'lı kadınlar, kadın cinayetini protesto etti

İzmir’de Fatma Yıldız, kız kardeşinin eşi tarafından çocuklarının önünde öldürüldü. BORKAD’lı kadınl...