Antalya’da kadınlar gözaltına alınan arkadaşları ve İstanbul Sözleşmesi için açıklama yaptı
Attalos Heykeli önünde bir araya gelen Antalya Kadın Platformu üyeleri, İstanbul Sözleşmesi kararına ve kararı protesto edenlerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi kararına yönelik protestolar devam ediyor. Bugün Attalos heykeli önünde toplanan kadınlar, bir kez daha kararın geri çekişmesi ve sözleşmenin uygulanması çağrısında bulunurken, Sözleşme’yi savundukları için gözaltına alınan arkadaşlarının da serbest bırakılmasını talep etti.

‘KİMSEYİ BU DÜZENİN KARŞISINDA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ’

Antalya’da kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’ni savundukları için gözaltına alınan Songül Şarklı ve Selma Yavuz Çetin için bugün Antalya Kadın Platformu çağrısıyla Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yaptı.

Platform adına basın metnini okuyan Tülin Üçdal, “Yaşamın her alanında kadınları, LGBT+ları , çocukları, doğayı ve emeği savundukları için arkadaşlarımız iki gündür gözaltındalar. Kimseyi geride bırakmadık. Kimseyi bu düzenin karşısında yalnız bırakmadık, yaşamlarımıza, haklarımıza ve birimize saldırıldığında da kimsenin elini bırakmadık, bırakmayacağız. Selma ve Songül, İstanbul Sözleşmesi’ni savundukları için gözaltında! Selma ve Songül; ‘Kadın cinayetleri son bulsun, erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz’ dedikleri için gözaltında! Selma ve Songül ‘siyaset alanı sadece erkeklerin değil, biz de varız’ dedikleri için gözaltında!” dedi.

“Kadın yaşam özgürlük!” sloganları atan kadınlar arkadaşlarının serbest bırakılmasını talep etti. Kadınlar “Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın! Songül Şarklı’ya ve Selma Yavuz Çetin’e özgürlük!” diye seslendi.

Fotoğraf: Elif Taş

İlgili haberler
KESK Antalya Kadın Meclisi: İstanbul Sözleşmesi ve...

KESK Antalya Kadın Meclisi yaptığı basın toplantısıyla ölmemek için öldürmek zorunda kalan kadınları...

Bodrum’da kadınlar İstanbul Sözleşmesi için nöbet...

Bodrum’da kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı ‘Alanları terk etmiyoruz, nöbett...

Belediye işçisi kadınlar: İstanbul Sözleşmesi bizi...

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube üyesi işçi kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini belirte...