Antalyalı kadınlar: 2019’a kadın direngenliği ile gireceğiz
Antalyalı kadınlar 2019 yılında da şiddete, krize, hak gasplarına karşı mücadele edeceklerini söyleyerek direnişte olan Flormar işçilerine selam yolladı.

Antalya’da kadınlar yaptıkları basın açıklamasıyla 2018 yılını değerlendirerek yeni yılda da kadın mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.
Antalya Kadın Platformunun çağrısıyla buluşan kadınlar “Krize ve şiddete karşı kadınlar birlikte güçlü, selam olsun direnen Flormar işçilerine” yazılı bir pankart etrafından toplandı. Açıklamalarında 2018 yılında kadınların maruz kaldığı şiddet ve hak gaspları hatırlatılırken, direnişte olan Flormar işçilerine de selam yollandı.


‘İTAAT ETMEYEN KADINLARA TAHAMMÜLLERİ YOK’
Kadınlar 2019 yılında mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyleyerek tüm kadınların yeni yılını kutladı. Basın açıklamasını platform adına okuyan Münire İnal, “Biliyoruz ki kazanımlarımızı tek tek gasp etmek istiyorlar, biliyoruz ki ‘itaat etmeyen’, ’makbul olmayan’ kadınlara tahammülleri yok. Her yeni güne kadına, çocuğa, LBGTİ+ bireylere yönelik suçlarla gözümüzü açıyoruz. Bu nedenle 2018 yılı kolay geçmedi. 2018’de AKP iktidarının ve erkek egemen baskının yaşamın her alanında kadınlara dayattığı şiddet, kadın cinayetleri, ekonomik krizle birlikte artan yoksulluk, işsizlik, çocuk istismarı oldu” dedi.

29 Aralık 2005’te Bursa’da Özay Tekstil’ de yanarak ölen 5 kadın işçiyi de anan kadınlar “İş cinayetlerinde yaşamını yitiren tüm kadınları saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

Flormar işçilerinin direnişlerine de selam yollamayı unutmayan kadınlar “Soğuğa, tüm yasaklama ve baskılara rağmen çoğu kadın olan işçiler direnmeye devam ediyor. Ülkemizde ve dünyanın her yerinde işçi direnişlerinde direnen başta Flormar işçileri olmak üzere tüm direnişçi kadınları selamlıyoruz” dedi.

2019 yılında da mücadele edeceklerini söyleyen kadınlar, “Biz kadınlar biliyoruz ki, kışın ayazına, kadın direngenliği ile gireceğiz 2019’a. Evde, sokakta, okulda yaşamın her alanında vazgeçmeden, erkek egemenliğine itaat etmeden, umutla ve dirençle, birlikte güçlüyüz çığlığımızla, dayanışmayı büyüterek var olacağız. 2019 , ‘Susmuyoruz, Korkmuyoruz, İtaat Etmiyoruz’ şiarıyla, özgürlük ve mutluluk hakkı için direnen kadınların olacak” diyerek tüm kadınlara mücadele çağrısı yaptı.

Kadınlar ayrıca yeni yıl dileklerini de paylaştı:


İlgili haberler
Umudum var yeni yıldan, yeni yıllardan

Bir umudum vardı dünden bugüne ve yarına; değişecek birgün bu kara düzen diye... Yine de umudum var...

Yeni yıl borçsuz gelsin...

Bunlar da bizim yeni yıl dileklerimiz: ‘Kocamın maaşına zam, para olursa evde huzur da olur. Zamsız...

Cumartesi Anneleri’nin yeni yıl dileği demokratik...

Cumartesi Anneleri: Yeni yılda kayıplarımızı aramayı sürdüreceğiz, dileğimiz kayıplarımıza ulaşmamız...