Antalyalı kadınlardan Şule Çet davasına çağrı
Antalya Kadın Platformu, 20 Kasım’da görülecek olan Şule Çet davasına çağrı yaparken şiddete karşı mücadele için bir araya gelecekleri 25 Kasım etkinliklerini de paylaştı.

Ankara’da bir plazanın 20’nci katından şüpheli bir şekilde ‘düşerek’ yaşamını yitiren Şule Çet’in ölümüne ilişkin görülen davanın beşinci duruşmasına Antalya Kadın Platformu basın açıklaması yaparak çağrı yaptı.

Antalya Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Gülçin Akça şunları söyledi: “Cinayetin ilk gününden itibaren erkek devlet kadına yönelik şiddete dair bir şey yapmayıp, olaya intihar süsü vermek için bütün kurumlarını organize bir şekilde seferber etmişken, biz kadınların ‘erkek adalete karşı gerçek adalet’ diyerek mücadele başlatmasıyla, kamuoyu baskısı oluşturması neticesinde bu davanın istendiği gibi üstü kapatılamadı. Son iki duruşmada mahkemeye sunulan bilirkişi raporları da biz kadınların en başından beri ‘intihar değil ,cinayet ‘ söylemini doğruladı. Bugün olduğu gibi yarın da biz kadınlar Şule’nin katilleri ve araştırılma süresince davaya şaibe karıştırarak süreci yavaşlatan bütün sorumlular cezalandırılana kadar davanın takipçisi olacağız”.

Açıklamayı okumaya devam eden Akça, 25 Kasım’a da çağrı yaptı, “Kadınların hayatlarını çalan erkek şiddetine, bu şiddeti cesaretlendiren, sırtını sıvazlayan, kadın düşmanı söylem ve politikalarına, toplumsal yaşamı dini kurallara göre düzenlerken bizi toplumsal, sosyal, kamusal alanlardan uzaklaştırmaya çalışan, kadına anne ve eş rolünden başka bir statü tanımlamayıp aile içine hapseden, yaşamlarımıza karanlık sınırlar çizen zihniyete karşı bu sene de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü’nde isyanı birlikte büyüteceğiz!..”

Kadınların 25 Kasım etkinlik takvimi ise şöyle:

-20 Kasım 2019 Çarşamba saat15.00’da Muzikomani Cafe’de film gösterimi, (Ekmek ve Gül okurları çağrısıyla)
-22 Kasım 2019 Cuma günü saat 12.30’da Antalya Kadın Platformunun Güllük Postanesi önünde basın açıklaması ve tutuklulara kart atma etkinliği
-23 Kasım 2019 cumartesi günü saat 14.30 da İHD’nin Tabib Odası'nda “Dersim'in Kayıp Kızları” film gösterimi
-24 Kasım 2019 Pazar günü saat 14.00’da Antalya Kadın Platformu’nun Aydın Kanza Parkından başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan miting

İlgili haberler
Şule Çet davası avukatlarından sanığın annesinin i...

Şule Çet davasının avukatları Umur Yıldırım, Ferhat Gebeş ve Onur Tatar, sanık Çağatay Aksu’nun anne...

Şule Çet davası sanığının ailesi gazetecileri hede...

Şule Çet davası sanıklarından Çağatay Aksu’nun ailesi, hazırladığı broşür ile aralarında muhabirimiz...

GÜNÜN ÇAĞRISI: İÜHF öğrencisi kadınlardan Şule Çet...

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi kadınlardan 20 Kasım’da görülecek olan Şule Çet dava...