Antep'te 23 Nisan Nar Çocuk Şenliği: Çocuklara sömürüsüz bir dünya kurmak için buradayız
Antep'te 23 Nisan Nar Çocuk Şenliği, Yeşil Sol Parti Gaziantep milletvekili adayı Sevda Karaca'nın katılımıyla gerçekleşti.

Antep'te 23 Nisan Nar Çocuk Şenliği, Emek ve Özgürlük İttifakının çatı partisi Yeşil Sol Parti Gazianetep milletvekili adayı ve Emek Partisi GYK üyesi Sevda Karaca'nın katılımıyla gerçekleşti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Nar Sanat Derneği çocuk şenliği gerçekleştirdi. Birçok çocuğun ve ailesinin de katıldığı etkinlikte Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Sevda Karaca da yer aldı. Nar Sanat Derneği binasında yapılan şenlikte çocuklar için sergi, dans, tiyatro gösterileri gibi çeşitli etkinlikler yapıldı.


“ÇOCUKLARIMIZ ÜZERİNDEN HAMASET YAPIYORLAR”

Çocuklarla bir araya gelen milletvekili adayı Sevda Karaca "Bugün 23 Nisan. Bugün çocuk bayramı. Her yerden mesajlar yağıyor. ‘Çocuklarımız bizim geleceğimiz’ nutukları atılıyor. Sanki bu ülkede çocuklar çocukluğunu yaşayabiliyormuş gibi. Sanki bu ülkede 2 milyon çocuk işçi yokmuş gibi. Bu iktidarın sadece son 10 yılında 616 çocuk çalışırken ölmemiş gibi. 6 yaşında kız çocukları ‘evlilik’ adı altında istismar edilmiyormuş gibi. Her yıl önlenebilir sebeplerden yüzlerce çocuk ölmüyormuş gibi. Kadın cinayetlerine çocuk cinayetleri de eklenmiyormuş gibi. Yüzümüze baka baka çocuklarımız üzerinden hamaset yapıyorlar. Bu hamaseti doğal bir afetin tam 4,5 milyon çocuk için felakete çevrildiği bir ortamda yapabiliyorlar. Geleceğini kararttıkları çocukları ‘koltuk devretme’ mizanseninde bir piyon haline getiriyorlar” dedi.


“UĞUR KAYMAZ’I, ENES ATA’YI, CEYLAN ÖNKOL’U UNUTMADIK”

Bu ülkede milyonlarca çocuğun okula aç gittiğini söyleyen Karaca, “Okullarda bir öğün ücretsiz ve nitelikli yemek verilmesi için yüzbinlerce kadının mücadele vermesi gerekiyor bu ülkede. Bu ülkede 12 yaşındaki kız çocuklarının çocuk olduğunu, evlendirilmemesi gerektiğini kabul ettirmek için mücadele vermek gerekiyor. Bu yıl 23 Nisan'ı 100 yaşına gelmiş bir cumhuriyette karşılıyoruz. Yüzyılın sorunlarından biri olan Kürt sorunu. Kürt illerinde katledilen çocuklarımızı unutmadık; Uğur Kaymaz’ı, Enes Ata’yı, Ceylan Önkol’u unutmadık” dedi.

“ÇOCUKLARA SÖMÜRÜSÜZ BİR DÜNYA KURMAK İÇİN BURADAYIZ”

Karaca son olarak şunları söyledi: “İstiyoruz ki bu kentin ve bu ulkenin her yeri çocukların ırk, din, dil, milliyet ayrımı tanımayan bu muhteşem neşesinin mekanı olsun. Buna engel olanlar var. Ama biz buradayız. Kürt çocuklarına barışı getirmek için, mülteci çocuklara insanca yaşanacak bir gelecek inşa etmek için, kız çocuklarına eşit bir yaşam kurabilmek için. Tüm çocuklara sömürüsüz bir dünya kurabilmek için buradayız. 14 Mayıs’ta biz kazanacağız, çocuklar kazanacak.”


Fotoğraflar: Dilek Omaklılar/Evrensel

İlgili haberler
Depremzede Çocukların 23 Nisan’ı raporu: Eğitim yo...

Depremzede çocuklar 23 Nisan’ı yoksulluk içinde, risk altında karşıladı. Depremzede çocukların yaşad...

Milyonlarca çocuk 23 Nisan’ı zor koşullarda karşıl...

Ortaöğretime giden her 5 çocuktan biri eğitimini tamamlayamıyor. Peynir ve yoğurt gibi süt ürünlerin...

5 MADDEDE SAYIYORUZ: Çocuk istismarında gerçek önl...

Çocuklara cinsel istismar gündem olduğunda hissettiğimiz duyguların başında öfke ve çaresizlik geliy...