Arin bebek artık özgür
Annesiyle birlikte 24 aydır cezaevinde kalan 3 yaşındaki astım hastası Arin bebek, annesinin denetimli serbestlik talebinin kabul edilmesiyle özgürlüğüne kavuştu.

Geçtiğimiz günlerde denetimli serbestlik talebinin kabul edilmesiyle tahliye olan Esma Yılmaz, astım hastası olan 3 yaşındaki bebeği Arin’in tedavisinin dışarıda devam ettiğini söyledi. Yılmaz, Arin ile birlikte cezaevinde uzun süre çok zorluk çektiklerini söyledi.

2 yıldır Urfa 2 No’lu Cezaevi’nde kızı ile birlikte kalan Esma Yılmaz, son aylarında sevk talebinin kabul edilmesi ile birlikte Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi. Denetimli serbestlik talebi her seferinde reddedilen Yılmaz’ın bebeği Arin’in de durumu cezaevinde günden güne kötüleşiyordu. Üç defa talebi reddedilen Yılmaz’ın son başvurusu iki yıl aradan sonra kabul edildi. Bebek olarak girdiği cezaevinden yürüyerek çıkan Arin’in tedavisi ise dışarıda devam ediyor. Koşullar nedeniyle dört mevsim grip hastalığına yakalanan Arin’in bu süre içerisinde çok kilo kaybettiği öğrenildi.

‘ARİN CEZAEVİNDE ÇOK ZOR GÜNLER GEÇİRDİ’
JinNews’e konuşan anne Esma Yılmaz, tahliye kararına çok sevindiğini söyledi ama Yılmaz, kendisi gibi onlarca annenin cezaevinde olduğunu da hatırlattı. Çocukların cezaevinde büyümemesi gerektiğini kaydeden Yılmaz, bu süre içerisinde Arin ile birlikte çok zorluk çektiğini dile getirdi. Yılmaz, “Orada çok zor günler geçirdik. Arin hastalandığında çok zor iyileşiyordu. Bir keresinde Arin’e 20 gün boyunca bez vermediler. Biz de elbiselerden ona bez yapıyorduk. 20 gün boyunca böyle yaptık. Hastalandığında ilaçlarını da veremiyorduk zaten. Bir kere 39 buçuk oldu ateşi, aldık onu hastaneye götürdük. Zaten ona hiç önem vermiyorlardı. Doktorlar ‘bu çocuğa dikkat edin çabuk hastalanmasın’ demekten başka bir şey yapmıyorlardı. Hastaneye gittiğimizde bizi geri gönderiyorlardı. Arin ile çok büyük sıkıntılar çektik. Koğuştakiler ile de çok zor günlerden geçtik. Her gün Arin revire gidiyordu” diye anlattı yaşadıklarını.

‘KIZIMLA BERABER BANA 3 GÜN HÜCRE CEZASI VERDİLER’
Urfa’da cezaevindeyken yapılan bir eyleme katılmamasına rağmen hakkında soruşturma açılıp 10 ay ceza aldığını söyleyen Esma Yılmaz, “Bir keresinde Urfa’da koğuştaki tutsaklar ses çıkarma eylemi yaptı. Bana da Arin korkmasın diye ‘üst kata çık’ dediler. Ben de üst kata çıkıp Arin’e çok ses gitmesin diye battaniye attım üstüne. Daha sonra katılmadığım bir eylem yüzünden kamera kaydı var denilerek bana üç gün hücre cezası verdiler. Ben katılmadım dediğim halde bana soruşturma açtılar ve o soruşturmadan 10 ay hapis cezası verdiler. Hücre cezası verildi ama daha sonra heyetin ve cezaevi yönetiminin araya girmesiyle ceza olmadı. Bir ara Arin çok hastalandı. Akciğerlerinin hepsi iltihaplandı. Sadece astım ilaçları verebiliyorduk. Zaten kötü beslendiği için emekleyemedi yaşına göre de, çok geç yürüdü. Kızım daha fazla cezaevinde kalamazdı. Benim gibi zorluk çeken onlarca tutsak anne buluyor. Bu anne ve çocukların serbest bırakılması gerek. Hiçbir çocuk dört duvar arasında büyümemeli” diye konuştu.

İlgili haberler
İlaçları verilmeyen Arin bebeğin durumu ağırlaşıyo...

Annesiyle birlikte 9 aydır cezaevinde bulunan 13 aylık astım hastası Arin bebeğe ilaçları verilmiyor...

ARİN BEBEĞİN CEZAEVİ GÜNLERİ: Can çekişiyor, kriz...

Cezaevinde annesiyle kalan 13 yaşındaki Arin bebek astım krizi geçirdiğinde can çekişiyor, krizi anc...

Arin bebek göz göre göre eriyor: 2 haftada 2,5 kil...

Annesiyle birlikte cezaevinde kalan ve cezaevi koşulları nedeniyle durumu gittikçe kötüleşen astım h...