Av. Feyza Altun 'şeriat' paylaşımı nedeniyle gözaltına alındı
Sosyal medyada şeriata dair ifadesi nedeniyle soruşturma açılan Avukat Feyza Altun gözaltına alındı.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, Avukat Feyza Altun hakkında, sosyal medyada yapmış olduğu paylaşım üzerine, TCK’nın 216/1 (Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama) maddesine muhalefet iddiasıyla re'sen soruşturma başlatıldı. Altun soruşturma kapsamında gözaltına alındı. "Şeriat bir din olgusu değil politik rejimdir" diyen Altun sözlerinin arkasında olduğunu belirtmişti.

Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından evinde arama ve el koyma işlemi yapılan ve gözaltına alınan Altun, emniyete sevk edilecek.

Altun, Twitter (X) hesabı üzerinden Farsça bir şiir yayınlamıştı. Bir sosyal medya kullanıcısı da avukatın Farsça yaptığı paylaşımın altına "Aaa Feyza Hanıma şeriat atak gelmiş" yorumu yaptı. Yoruma yanıt veren Altun, "Şeriate s..kayım" diyerek karşılık verdi. Paylaşım sonrası sosyal medyada Altun'un tutuklanması için '#feyzaaltuntutuklansın' etiketiyle kampanya başlatıldı.

'SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM'

Feyza Altun, soruşturmayla ilgili Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, "Şeriat benim için kadın taşlayan Taliban aklıdır. Bu ülke laik bir ülkedir. Şeriat bir din olgusu değil politik rejimdir. Dolayısıyla şeriate karşıyım sözlerimin de arkasındayım" demişti.

Altun, hakkında soruşturma açıldığının öğrenilmesinin ardından da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bugüne kadar hiçbir inançla ilgili en ufak rencide edici şey yazmadım yazmam da. Kimsenin dini inancı, hangi din olursa olsun onu yaşama biçimi beni ilgilendirmez. Şeriat dediğiniz şey sokaklarda kadın taşlayan Taliban aklıdır benim için. Bu bağlamda sözümün de arkasındayım. Bu ülkede de o rejim uygulanmayacak. Bu ülkede modern laik hukuk kuralları geçerlidir. Şeriat istemek anayasal düzeni tehdittir ve suçtur. Ettiğiniz küfür hakaret ve tehditleri iade ediyorum." 

Fotoğraf: Feyza Altun'un instagram hesabından alınmıştır

İlgili haberler
Laiklik nasıl hedefe oturtuluyor?

AKP’den önceki iktidarların tarif ettiğinden öteye, sermayenin, iktidarların ihtiyaçlarına göre şeki...

Narlıdere’de ÇEDES söyleşisi: Laiklik ve demokrasi...

İzmir’de Narlıdere'de ÇEDES projesine ilişkin, eğitimin dinselleştirilmesi ve laiklik karşıtı uygula...

Kadınlar, laiklik ve gerçek özgürlük

Kadınların başörtüsü, kılık kıyafeti yıllarca sadece Türkiye’de değil dünyanın farklı bölgelerinde k...