Avcılar Kadın Platformu 25 Kasım’a çağrı yaptı: İsyanımızla sokaktayız
Marmara Caddesi’nde yaptığı açıklamayla 25 Kasım’da Kadıköy’de yapılacak eyleme çağrı yapan Avcılar Kadın Platformu ‘Erkek egemenliğine, baskıya, ayrımcılığa, krize, şiddete karşı sokaklardayız’ dedi.

“Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz 25 Kasım da Kadıköy’deyiz” diyen Avcılar Kadın Platformu, Marmara Caddesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi. Ellerinde “Yaşamak İstiyoruz”, “Kadın cinayetleri politiktir”, “Yasta değil isyandayız” dövizleri taşıyan kadınlar sık sık “Erkek adalet değil gerçek adalet”, “Kadın, yaşam, özgürlük” sloganları attı. Avcılar Kadın Platformunun gerçekleştirdiği açıklamada kadınlar, 25 Kasım’da İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması ve katledilen tüm kadınlar için Kadıköy’de de olduklarını vurguladı.  

Platform adına açıklamayı Eda Türeoğlu okudu. Siyasal iktidarın kadın düşmanı politikalarının, kadın düşmanı söylemlerinin kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini körüklemeye devam ettiğini söyleyen Türeoğlu, “Kadın düşmanı politikalar, cinsiyetçi ve gerici söylemler her yıl yüzlerce kadını aramızdan alıyor. Her üç kadından biri şiddetin en az bir biçimine maruz kalıyorken, AKP iktidarı şiddeti önlemek için daha etkin mekanizmalar oluşturmak yerine, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Yasası’nı yok etmeye çalışıyor. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme söylemleri kadınların kesintisiz mücadelesi sebebiyle iktidar tarafından askıya alınsa da kadınlara yönelik saldırıları devam ediyor” dedi.

Türeoğlu, “İstanbul Sözleşmesi’ni uygulatacağız ve 6284 sayılı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Yasası’ndan taviz vermeyeceğiz, bulunduğumuz her yerde örgütlü mücadeleyi büyüteceğiz. Krizin bedelini hayatlarımızla ve emeğimizle ödemeyeceğiz. Yıllar süren mücadeleler sonucu elde ettiğimiz haklarımızın tartışılmasına dahi izin vermeyeceğiz.

Biz kadınlar; baskıya, gericiliğe, ayrımcılığa, krize ve şiddete karşı iktidarın tüm eylemlerin püskürtmek için örgütlü mücadeleden başka bir yolun olmadığı biliyoruz bunun için iş yerlerinde, mahallelerde, okullarda bulunduğumuz her alanada örgütlü mücadelenin zeminlerini yaratmalı ve Mirabel Kardeşlerin özgürlük için yaktıkları meşaleyi hiç düşürmeden taşıyoruz. Erkek egemenliğine, baskıya, gericiliğe, ayrımcılığa, krize ve şiddete karşı tüm öfkemizle, isyanımızla sokaklardayız” diye konuştu.

Türeoğlu son olarak, 25 Kasım’da Kadıköy’de yapılacak eyleme çağrı yaptı.


İlgili haberler
Ankara Kadın Platformu kadınları 25 Kasım’a çağırd...

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde alanda olacak Anka...

Avcılar'da 25 Kasım bildirisi dağıtan kadınlara sa...

Avcılar Marmara Caddesi üzerinde 25 Kasım bildirisi dağıtan kadınlar çevrede bulunan bir erkeğin sal...

‘Eşit ve özgür bir yaşam için 25 Kasım’da Kadıköy’...

25 Kasım Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma G...