Avcılar’da kadınlar ‘Çalınan Hayatlar’ı konuştu
Eğitim Sen 7 No’lu Şube’de Boko Haram gerçeğini anlatan Çalınan Hayatlar kitabını konuşan kadınlar, Türkiye’de her sorunda ortaya çıkan mülteci düşmanlığına da tepki gösterdi.

Emek Partisi Avcılar İlçe Örgütü Eğitim Sen 7 No’lu Şubede Kor Kitaptan çıkan ve Boko Haram gerçeğini, örgüte esir düşmüş kadınlar üzerinden anlatan “Boko Haram-Çalınan Hayatlar” kitabı üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.
Kitabın editörlüğünü yapan Olcay Geridönmez’in konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, Geridönmez Boko Haram’ın 276 kız çocuğunu kaçırdığı bilgisi olduığunu paylaştı.
Nijerya’daki durumu ve kadınların yüz yüze kaldıkları vahşeti aktaran Geridönmez, Nijerya’dan çeşitli nedenlerle Türkiye’ye gelen sığınmacıların yaşam koşullarını da anlattı. Kadınların sığınmacı ve mülteci olarak yaşadıkları sorunların tartışıldığı etkinlikte katılımcı kadınlar da özellikle, hâlâ var olduğu söylenmemiş ekonomik krizin her dönem Türkiye’ye göç eden bir milletin üzerine yıkıldığı yorumunu yaptı ve yaşanan sorunların çözümün sığınmacı düşmanlığı ile çözülemeyeceği konusunda ortaklaştı. Terör örgütlerinin özellikle kapitalist sistemden beslendiklerini tartışan kadınlar, kapitalizmle mücadele yöntemlerini de konuştu.

İlgili haberler
4 ülkede mültecilik: Kendimi hiçbir yere ait hisse...

Mahnaz İranlı bir Kürt. 5 yaşında ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Irak, Türkiye, Danimarka, İngil...

Umutsuzluk çıkmazından inatla sıyrılan Leyla

Çocuk yaşta tecavüze uğrayan ve kendisine tecavüz eden kişiyle evlendirilen Leyla’nın hapsedildiği ş...

Çalınan hayatlar, uzak savaşlar, ‘dokunmayan’ yıla...

Bize ‘dokunmayanı’ bize uzak sanıyoruz. Boko Haram gerçeği ve onun özelinde cihatçı örgütlerin kadın...