Avukat Önder Alkurt: Duygu Delen dosyasında cinayet ihtimali güçleniyor
Şüpheli şekilde yaşamını yitiren Duygu Delen dosyasında sanık Mehmet Kaplan'ın kanında uyuşturucu tespit edildi. Avukat Önder Alkurt, bu durumun cinayet ihtimalini güçlendirdiğini söyledi.

Antep’te 17 yaşındaki Duygu Delen şüpheli şekilde yaşamını yitirmesiyle ilgili Evrensel’e konuşan Avukat Önder Alkurt, adli tıbbın yaptığı incelemede Mehmet Kaplan’ın kanında uyuşturucu çıktığını ve bu durumun davanın seyrini değiştireceğini söyledi. Delen’in yüz üstü düştüğü görüntüyle ilgili de konuşan Alkurt, “Hiç kimse bu şekilde atlamaz. Görüntüler atma ihtimalini güçlendiriyor” dedi.  

Gaziantep’in Batıkent Mahallesi’nde 14 Ağustos’ta 17 yaşındaki lise öğrencisi Duygu Delen, eski erkek arkadaşı Mehmet Kaplan’ın evinin penceresinden şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitirmişti. Kaplan, “çocuğun cinsel istismarı ve kasten öldürme” gerekçesiyle tutuklanmıştı. Kaplan ifadesinde “Tartıştık, birkaç kez vurdum. Elimi cama vurarak kestim. Elimi yıkamaya gittim. Olay gerçekleşmiş. Olay anını görmedim” ifadelerini kullanmıştı.

‘SAVICILIĞI BİRAZ DAHA SORUMLU DAVRANDIRACAK BİR GELİŞME’

Dosya avukatlardan Önder Alkurt Evrensel’e yaptığı açıkalamada, İstanbul’da adli tıbbın yaptığı incelemede Kaplan’ın kanında alkolün ötesinde uyuşturucu çıktığını söyledi. Otopsi sonucu ve bilirkişi raporunun incelendiğini belirten Alkurt, “Bu çok önemli bir gelişme. Davanın seyrini değiştirecek. Sanık ifadesinde bu olaydan hiçbir şekilde bahsetmiyor. Bir, bu sonucun gelmiş olması bir kere sanığın inandırıcılığını yitirmiş durumda. İki, uyuşturucunun etkisiyle atmış olma ihtimalini güçlendiriyor. Dolayısıyla savcılığı biraz daha sorumlu davrandıracak bir gelişme” diye konuştu.

Otopsi sonucunda kişinin vücudunun birkaç bölgesinde ekimoz ve yüksek düşmenin olduğunun yazdığını belirten Alkurt, “Önemli olan adli tıbbın sonucu. Adli tıp olay yeri incelemeyle, oradaki kişilerin ifadesiyle, düşüş açısıyla ilgili detaylı değerlendirme yaparak sonuca gider. Otopsi bizi tam olarak sonuca götürmez aslında” dedi.

‘HİÇ KİMSE BU ŞEKİLDE ATLAMAZ’

Diğer yandan Duygu Delen’in düştüğü anını gösteren binanın güvenlik kamerası görüntüleri yayımlandı. Görüntülerde Delen, yüzüstü düşüyor. Söz konusu görüntüleri de değerlendiren Alkurt şöyle devam etti: “Bu şekilde intihar eden kişinin bir düşme açısı vardır. Binanın balkonun açısı bakımdan. İntihar etmek isteyen hiç kimse bu şekilde atlamıyor. Şule Çet davasının aydınlatan Prof. Dr. Hakan Kar Hocamız da aynı şeyi söylüyor. Adli tıpçıların izlenimi de bu. Bir intihar değil yani. Hakan Hoca birkaç adli tıpçı ‘Atlama bu şekilde değil, atlasa bile bu mesafeye düşmez. Görüntüler çocuğun atma ihtimalini güçlendiriyor’ yorumunu yaptı.”

İlgili haberler
Duygu Delen’in arkadaşları: ‘Duygu şiddet görüyord...

Babası iş insanı olan eski erkek arkadaşının evinden şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitiren Duygu...

17 yaşındaki Duygu Delen’in ailesinin avukatı: Oto...

Antep'te Atlantik Halı'nın sahibinin oğlu Mehmet Kaplan tarafından pencereden atıldığı düşünülen 17...

Duygu Delen’in arkadaşları: ‘Kimsenin gücünden, ta...

Duygu Delen’in arkadaşları Ekmek ve Gül’ün Instagram canlı yayınına katılarak Duygu’nun intihar etme...