Avukat Umur Yıldırım: Takdiri indirimine gerekçe sunulmamış
Şule Çet Davası’nın gerekçeli kararını değerlendiren Av. Umur Yıldırım cinayetin 117 sayfalık kararda en açık biçimiyle anlatıldığını, ancak takdiri indiriminin gerekçelendirilmediğini söyledi.

23 yaşındaki üniversite öğrencisi Şule Çet’in Ankara Çankaya’daki Yelken Plazanın 20’nci katından düşerek ölmesiyle ilgili Sanık Çağatay Aksu’ya verilen müebbet ve 12 yıl 6 ay, sanık Berk Akand’a verilen 18 yıl 9 ay hapis cezasının gerekçesi açıklandı. Ekmek ve Gül’e gerekçeli kararı değerlendiren Şule Çet’in avukatlarından Umur Yıldırım, 117 sayfalık gerekçeli kararda tecavüz ve cinayetin nasıl gerçekleştiğinin tek tek anlatıldığına ancak uygulanan takdiri indirime bir gerekçe sunulmadığına dikkat çekti. Yıldırım, gerekçeli kararda atlanılan üç noktaya vurgu yaparak eksiklikleri istinaf mahkemesine taşıyacaklarını söyledi.

‘KARARDA EKSİK BIRAKILAN 3 NOKTA VAR’

Şule Çet Davası avukatlarından Umur Yıldırım, gerekçeli kararı Ekmek ve Gül’e değerlendirdi. Gerekçeli kararda olayın aktarımının çok düzgün, cinsel saldırının sabip bulunduğunu söyleyen Yıldırım, Şule’nin nasıl öldürüldüğüne dair şüpheden sanığın yararlandığı noktasına dikkat çekti. Eksik bırakılan üç noktaya değinen Yıldırım, “Kararda 62 takdiri indirimi uygulanmış. Takdiri indirimiyle 62 ağırlaşırılmış müebbet hapis cezası müebbete çevrilmiş ve cezada indirim uygulanmış” diyerek duruma tepki gösteren Yıldırım şöyle devam etti: “Birincisi, 117 sayfalık gerekçeli kararda uygulanan bu indirime bir gerekçe sunulmamış. İkincisi, kararda bir üye dört olasılık üzerinde durarak muhalefet şerhi koymuş. Cinsel saldırıya uğradığına ve öldürüldüğüne ikna ama nasıl öldürüldüğüne ikna değil, bu yüzden şerh koymuş. Burada önemli olan Şule Çet’in nasıl öldürüldüğünden çok öldürüldüğüdür. Konulan bu şerh bir hukuk garabetidir ve mantık hatası vardır. Üçüncüsü ise son celsede ortaya dökülen ve sanıkların birbirleriyle ilişkilerini açığa çıkaran mektuplara hiç değinilmemiş.” Sanıkların savunmalarının hikayeden ibaret olduğunu ve gerekçeli kararda da tecavüz ve cinayetin tek tek gerekçelendirildiğini ifade eden Yıldırım, bu durumda sanıkların şüpheden yararlanmaması gerektiğini belirtti. Yıldırım 62 takdiri indirimi ve muhalefet şerhini istinafa taşıyacaklarını söyledi.

İlgili haberler
Şule Çet davasında karar açıklandı

Geçen duruşmada karar açıklandı. Mahkeme sanık Çağatay Aksu'ya müebbet hapis ve 12 yıl 6 ay hapis ce...

Şule Çet davasında kadınların mücadelesi sonuç get...

Şule Çet’in ölümünü ‘İki erkekle lüks plazaya girdi sonrası…’ başlığı ile duyuran medyaya ve olayı ‘...

Şule Çet davasında gerekçeli karar: Cinsel saldırı...

Şule Çet’in cinsel saldırı sonrası Çağatay Aksu tarafından darbedildiği, öldüğü kanaatine varıldıkta...