‘Aylin Hocamızın davasının takipçisi olacağız’
Dr. Öğr. Üy. Aylin Sözer’in davasının ikinci duruşmasının görülmesi üzerine İAÜ Kadın Araştırmaları Topluluğu ve Şiddeti Birlikte Bitirelim Platformu sanığın ifadelerine tepki gösterdi.

İstanbul Aydın Üniversitesinde akademisyen olan Aylin Sözer’i vahşice katleden Kemal Ayyıldız’ın hakim karşısına çıktığı davanın ikinci duruşması 6 Nisan’da görülmüştü.

Davanın detaylarının yayınlanmasının ardından İstanbul Aydın Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü bir açıklama yayınladı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Aylin hocamızın yaşam hakkı elinden alınalı 1 yılı geçti. O gün yaşadıklarımızı hiç unutmuyoruz. O günden bu yana Aylin Sözer'i unutmamak ve unutturmamak için daha güçlü mücadele etmeye devam ettik.

6 Nisan’da gerçekleşen dava detaylarını parmak ısırarak okuduk. Sanığın ifadesinde ve savunmasında yer alan bu denli çarpıtmaları kabul etmiyoruz!

Aylin hocamızın davasınının takipçisiyiz. Onun şiddetsiz bir dünya hayali ve düşünün peşinden gideceğiz!
Bunun için #5TemmuzdaAylinSözerİçinOradayım diyoruz ve 5 Temmuz’da gerçekleçecek davada buluşuyoruz."


#5TemmuzdaAylinSözerİçinOradayım

Aylin Sözer’in ölümünden sonra İstanbul Aydın Üniversitesinde kurulan Şiddeti Birlikte Bitirelim Platformu’nun açıklaması ise şöyle:

"Dr. Öğr. Üy. Aylin Sözer'in şiddetsiz bir toplum hayalini, şiddet ile yaşam hakkı elinden alınarak aramızdan ayrılışının ardından ŞİDDETİ BİRLİKTE BİTİRELİM PLATFORMU ile hayata geçirme yoluna düştük. Geçtiğimiz bir yıl içinde dostları, sevenleri, meslektaşları, onu tanımayıp yaşam hakkının elinden alınışına sessiz kalmamayı ve toplumda bir fark yaratmayı seçen daha bir çokları ile bir araya gelip kadına yönelik erkek şiddeti başta olmak üzere şiddeti besleyen toplumsal eşitsizlikleri dönüştürmek için farkındalık çalışmaları yaptık. Yeri geldi sustuk, yeri geldi ağladık, yeri geldi güldük, yeri geldi uzun uzun tartıştık. Dün Aylin Sözer'in davasının ardından bir çok şey söylemek istedik, ancak şiddeti birlikte bitirmek için ne söyleyeceğimizi seçtik. Aylin Sözer'i unutmayacağız. Davasının takipçisiyiz, her zaman da takipçisi olacağız. Bir kadının, tüm kadınların, yaşam hakkının kıymetini, adaletle verilen kararlarda yargının ortaya koyacağına inanıyoruz. #5TemmuzdaAylinSözeriçinoradayım diyoruz ve 5 Temmuz’da gerçekleşecek davada buluşuyoruz."


Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri katledilen...

İstanbul Aydın Üniversitesinde görevli olan Dr. Aylin Sözer katledilişinin 1. yılı yaklaşırken Kadın...

Genç kadınların sesi, sözü açık kürsüden yükseldi:...

İstanbul Aydın Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübünün düzenlediği, diğer üniversitelerden kadın...

Katledilen Kader Gökçe için kadınlar sokakta

Avcılar ve Esenyurt Kadın Platformu çağrısıyla kadınlar, hakkında şikayetçi olduğu Alparslan Çay tar...