Aylin Mamuk’un yargılandığı davada tanıklar çelişkili beyanlar verdi
Eşi Cihangir Işık’ı ölmemek için öldüren Aylin Mamuk’un yargılandığı dava görüldü. Duruşmada tanıkları dinlenen 4 kişi çelişkili beyanlar verirken, heyet Aylin’e hiç söz hakkı vermedi.

İstanbul Sultangazi’de 2017 aralık ayında kendisini sistematik şiddete maruz bırakan Cihangir Işık’ı öldüren Aylin Mamuk’un yargılandığı davanın ikinci duruşması İstanbul Adliyesi 21. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Müşteki avukatı Erdal Çelik mahkemeye savcılık sürecinden tanıklık etmeyen 9 kişinin dinlenmesini talep etti. Mahkeme başkanı yapılanın usule aykırı olduğunu, ancak polemik yaşamamak adına hazır bulunan tanıkların dinlenebileceğini söyledi. Duruşmada hazır bulunan 4 tanıktan ilk olarak söz alan Yadigar Polat, olay yaşanmadan 3 ay önce Aylin Mamuk ve Cihangir Işık’ın büyük bir tartışma yaşadığını, Aylin’in sinir krizi geçirdiğini söyledi. Polat, Aylin’in kendi evlerinin camlarını kırdığını; Cihangir Işık’a da en son “Arkanı kolla, seni vuracağım” dediğini iddia etti. Yaşanan tartışmadan sonra Aylin’in Diyarbakır’a ailesinin yanına giderek 3 ay orada kaldığını ve aralık ayındaki ölüm olayı yaşanmadan birkaç gün önce İstanbul’a döndüğünü ifade eden tanıklar olay günü ise hiçbir silah sesi, kavga sesi duymadıklarını, Mamuk’un yüzünde darp izleri olmadığını, Aylin ve Cihangir’in çok mutlu bir evlilikleri olduğunu, hiç kavga ettiklerini görmediğini söyledi. Aylin Mamuk’un birçok kez şiddet gördüğü ise darp raporları ile ispatlanmıştı. Yadigar Polat’tan sonra dinlenen Ozan Polat, Zekina Horustan ve Turan Gürgen’in ise birbiriyle çelişkili beyanlar verdi. Olayı görmediklerini ve duymadıklarını söylerken Aylin Mamuk’u suçlamaları dikkat çekti.

Aylin Mamuk’un avukatı Esin Yeşilırmak tanıkların beyanlarına itiraz ederken, dinlenmeyen diğer tanıkların dinlenmesinin ise reddedilmesi ve Mamuk’un tahliye edilmesini talep etti. Mahkeme heyetinden iki kez söz hakkı isteyen Aylin Mamuk’a heyet söz vermedi.

BİR SONRAKİ DURUŞMA GÜVENLİK NEDENİYLE KAPALI GÖRÜLECEK
Verilen aranın ardından kararını açıklayan heyet diğer 5 tanığın dinlenmesine gerek olmadığına, müştekilerin tehdit ettiği ve mahkemeye gelmeyen diğer tanıkların bir sonraki celse zorla getirilmesine, güvenlik nedeniyle bir sonraki celsenin kapalı görülmesine, Aylin Mamuk’un da tutukluluk halinin devamına karar verdi, davayı 16 Ekim’e erteledi.

TANIKLIKLAR DAVAYI UZATMAK İÇİN
Mahkeme çıkışı Ekmek ve Gül’e konuşan Avukat Esin Yeşilırmak, duruşmada müşteki tarafın dosyayı sulandırmak ve uzatmak için getirdiği tanıkların dinlendiğini söyledi. Yeşilırmak şöyle devam etti: “Olayla ilgili hiçbir bilgileri yok. Olay öncesine dair dosyada mevcut belgelerle, beyanlarla, delillerle uyuşmayan beyanlarda bulundular, çelişkili ifadeler verdiler. Bunun hukuki süreci uzatmak amacıyla yapıldığını düşünüyoruz. Bu nedenle itirazlarımızı sunduk. Bu nedenle diğer tanıkların dinlenmemesine karar verilmesini talep ettik ve kabul edildi talebimiz. Olayla ilgisi bilgisi ve görgüsü olmayan; savcılık aşamasında dinlenmeyen tanıklar mahkemede de dinlenmeyecekler. Bu talebimiz de kabul edildi. Otopsi raporu gelmiş, ancak sisteme kaydedilmediği için görememiştik. Otopsi raporunu inceleyip beyanda bulunacağız. Biliyorsunuz ki gelen belgelerle ve Aylin’in beyanıyla bu dava bir meşru müdaafa davasıdır. Aylin’in tutukluluk halinin sona ermesini talep ediyoruz. Oğlu için de kendi için de bir an önce tahliye edilmelidir. Gelecek celsesi 16 Ekim’de saat 14.00’te. Yine Çağlayan Adliyesinde. Tüm kadınları destek olmaya çağırıyoruz.

İlgili haberler
Canına tak eden Aylin’in hikayesidir...

Şiddet dolu 5 yıllık evliliğin ardından Aylin Mamuk aralık ayında kocasını öldürdü. Aylin artık ölme...

Ölmemek için öldüren Aylin’den mektup: Dört duvar...

‘Kadınlara, ablalarıma, kardeşlerime; Hayatta ne yaşarsanız yaşayın ama hiçbir şeyden korkmayın. K...

GÜNÜN DAYANIŞMASI: Aylin için adalet istiyoruz

‘Kadınlara, ablalarıma, kardeşlerime; Hayatta ne yaşarsanız yaşayın ama hiçbir şeyden korkmayın. Kor...