Aysel Tuğluk cezaevinden çıktı
Kandıra 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevinde tutulan Aysel Tuğluk hakkında tahliye kararı verildi. Tuğluk dün gece saatlerinde cezaevinden çıktı.

Kocaeli 1 No’lu F Tipi Cezaevinde tutulan demans hastası siyasetçi Aysel Tuğluk, Adli Tıp Kurumunun (ATK) “Cezaevinde kalamaz” yönünde raporu ardından tahliye edildi.

Tuğluk’u cezaevi kapısında, ailesi, avukatları, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ve çok sayıda kişi alkış, zılgıtlar ve çiçekler ile karşıladı.

Tuğluk’un cezaevi çıkışında tutuklular sık sık, “Jin, Jiyan, Azadi” sloganı attı.

Tuğluk, tahliyesinin ardından tedavisinin yapılması için İstanbul’a getirildi.

‘TÜM HASTA TUTUKLULAR ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞSUN’

Tuğluk’un tahliyesinden sonra cezaevi önünde açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay “Aysel Tuğluk vekilimizin sağlığına kavuşması için bir imkan tanınmış oldu. Tuğluk zaten hiçbir zaman cezaevinde olmamalıydı. Bir Kürt kadın siyasetçi olarak tutsaktı, rehindi ve iki yıla yakın bir süredir de demans hastalığı teşhisi konulduğu halde zindanda tutuluyordu. Çok geç kalınmış bir karar. Ama sonuç olarak böyle bir kararın verilmiş olmasından dolayı çok mutluyuz. Bütün hasta tutsakların özgürleşmesini istiyoruz. Jin Jîyan Azadî” dedi.

Haber-Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Aysel Tuğluk ‘Hatırlamıyorum’ dedi, mahkeme heyeti...

Mahkeme, Kobanê Davası’na SEGBİS ile bağlanarak ‘Kendimi savunacak durumda değilim, hatırlamıyorum’...

Leyla Halid'den Aysel Tuğluk'a: Tüm siyasi tutsakl...

Yaşamı boyunca Filistin halkının özgürlüğü için mücadele etmiş Leyla Halid, Aysel Tuğluk'a ve siyasi...

Aysel Tuğluk ve cezaevindeki hasta mahkumlar neler...

Aysel Tuğluk’un sağlık durumunu ve cezaevindeki siyasi tutukluların yaşadıklarını Eski HDP Diyarbakı...