Babalarının sistematik istismarına maruz kalan 3 kardeş adalet istiyor
Mersin'de babaları hakkında yıllar boyu istismara maruz bırakıldıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan 3 kız kardeş, şahsın tutuklu yargılanmasını ve adaletin yerini bulmasını istiyor.

Mersin'de yaşayan 34, 32 ve 28 yaşlarındaki 3 kız kardeş, babaları hakkında sistematik istismara maruz bırakıldıkları gerekçesiyle şikayetçi oldu. Baba S.D. (55) 22 Ocak’ta gözaltına alındı ancak ifadesi sonrası tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Karara tepki gösteren kız kardeşler, tutuklu yargılama ve adalet talep ediyor. 

Demirören Haber Ajansının aktardığına göre cinsel istismarın boyutu, kardeşlerden birinin aile bireylerinin sohbeti sırasında yaşadıklarını anlatmasıyla ortaya çıktı. Anlatılanlar üzerine diğer kardeşler istismara maruz bırakıldıklarını söyledi.

Kardeşler, babaları S.D.'nin 5-6 yaşlarından itibaren kendilerini istismara maruz bıraktığını belirterek 10 Ocak’ta şikayetçi oldu. Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 22 Ocak’ta gözaltına alınan baba, ifadesi sonrası tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Babanın kendisini "kızlarının kendisinden para alabilmek için böyle bir yola başvurduklarını" öne sürerek savunduğu öğrenildi.

Davanın 14 Temmuz’da görülecek duruşması öncesi adalet çağrısı yapan kardeşler, babalarının tutuklanmasını istedi.

‘PARA PUL İSTEMİYORUZ, BİZE YAŞATTIKLARININ KARŞILIĞINI BULSUN İSTİYORUZ’

Kardeşlerden biri yaşadıklarını anlatarak şunları söyledi:

"6 yaşından 20 yaşına kadar cinsel tacize, şiddete maruz kaldım. Yıllarca şiddet de uyguladı. Yaşadıklarımız psikolojimi alt üst etti. Adaletin yerini bulmasını, onun en ağır cezayı almasını istiyoruz. Çocukluğumuzdan beri bu travmayı yaşıyoruz. Mağdur olan başka akrabalar da var ama korktukları için üzerini kapatmaya çalışıyorlar. Biz para pul istemiyoruz. O şahıs bize yaşattıklarının karşılığını bulsun istiyoruz. Kaybettiğimiz çocukluğumuzu geri verin bize. Lütfen sesimizi duyun.”

‘2 DEFA İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDUM’

Yaşadığı travma nedeniyle 2 kez intihara kalkıştığını söyleyen diğer kardeş de "Bu yaşıma kadar evlenemedim, hep koktum. İki defa intihar girişiminde bulundum. Çok büyük korkular yaşadık. Ben de sadece bana yaptığını sanıyordum ama herkese yapıyormuş. O şahsın en ağır cezayı almasını ve adaletin yerini bulmasını istiyorum” dedi.

Bir diğer kardeş de "Hukuk mücadelesi veriyoruz ve sadece vicdanı olan insanlardan destek bekliyoruz. Bize bunları yaşatan şahsın tutuklu yargılanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Ailenin avukatı Semra Kabasakal da “Çocuklar yıllarca babalarının işkence ve tacize maruz kalmış. Birbirlerine anlattıktan sonra olay ortaya çıkınca hukuk mücadelesine girişmişler” diyerek kardeşlerin yanında durmaya devam edeceklerini vurguladı.

İlgili haberler
Kadınlar uyardı: Çocuk cinsel istismar affından va...

TCK 103 Çocuk Cinsel İstismarına Karşı Kadın Platformunun çağrısıyla bugün pek çok ilde kadınlar ‘is...

‘Çocuk istismarına af tamamen gündemden kalkmalı’

TCK 103 Çocuk Cinsel İstismarına Karşı Kadın Platformu, çocuk istismarı faillerine evlilikle af yasa...

Kadınlar çocuk istismarına tepkili: cezalar caydır...

Şişli’de yaşayan kadınlar kadına yönelik şiddette yasaların uygulanmamasına tepki gösterirken, çocuk...