Bağlar'da bir kadın sokak ortasında tacize uğradı, görenler seyretti
İki çocuğunu okula götüren 6 aylık hamile Suriyeli E.X. cadde ortasında tacize uğradı, tepki göstermesi üzerine silah çeken saldırgan kadını darbetti. Tacizi görenler ise hiçbir müdahalede bulunmadı.

Peş peşe iki çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığı Diyarbakır Bağlar ilçesi Yusuf İslam Caddesi’nde, bu kez 23 yaşındaki hamile bir kadın, çocuklarının gözleri önünde cinsel saldırıya maruz kaldı. Güvenlik kamerasına yansıyan olayda kimliği meçhul erkek, kadına silah çekip, tekmeyle saldırdı.
Son günlerde yaşanan 3 olayda güvenlik kamerası görüntüleri olmasına rağmen failler yakalanmadı. Mezopotamya Ajansından Esra Solin Dal’ın haberine göre 2 ay içinde 2 çocuğun aynı kişi tarafından cinsel istismara uğramasının ardından, dün de 2 çocuğunu okula götüren 23 yaşındaki Suriye Halep göçmeni hamile E.X, arkadan kendisine yaklaşan bir erkeğin tacizine uğradı. Arkasını döner dönmez bu kişiye tepki gösteren kadının üzerine yürüyen saldırgan silah çekmesi, tekmelemesi bir marketin kameralarına yansıdı.

SİLAH ÇEKTİ
Saldırgan, kadını darp ettikten sonra elini kolunu sallayarak caddeden uzaklaşırken, saldırıyı görenlerin ise hiçbir müdahalede bulunmadı. Kadın ve çocuklar ise büyük korku yaşadı.
Yaşadıklarını anlatan kadın, halen saldırının şokunu atlatabilmiş değil. 4 yıl önce savaştan dolayı Halep’ten göç ettiğini belirten kadın, üç çocuk annesi ve 6 aylık hamile. Her sabah olduğu gibi çocuklarını okula götürmek için evden çıkan kadın, evinin iki sokak ötesinden bir erkeğin kendisini takip ettiğini fark etti. Yol boyunca telefonda konuşuyor numarası yaparak kadına sözlü tacizde bulunan saldırgan erkek, okulun kapısına kadar takibini sürdürdü. Okulun kapısına kadar geldiklerinde ise çocuklarının gözü önünde bu kişinin tacizine maruz kaldığını kaydeden E.X., “Bana tacizde bulununca kendimi savundum. Bunun üzerine erkek üzerime yürüyerek silah çekti. Direnmem üzerine bana tekme attı. Küfür ve hakaretler etti. Suriye’den gelenlere çok ağır küfürler etti” diye konuştu.

BÜTÜN MAHALLENİN GÖZÜ ÖNÜNDE YAŞANDI
Saldırının caddedeki insanların gözleri önünde olduğunu ancak kimsenin müdahale etmediğini anlatan E.X, şöyle devam etti: “Bu olay herkesin başına gelebilir, bu yüzden herkesin duyarlı olması gerekiyor. Çocuklarım çok korktu ve evin içinde bile elimi bırakmıyorlar. Bir yabancıyı gördüklerinde kaçarak arkama saklanıyorlar. Bense geceleri uyuyamıyorum. Rüyalarıma giriyor. Bu erkek dışarıda gezdikçe ben rahat uyuyamam. Bir an önce yakalanmasını istiyorum.” E. X. saldırganın bir an önce yakalanmasını istiyor.

İlgili haberler
Suriyeli kadınlar: Komşularımız, kız kardeşlerimiz...

“Türkiyeli kadınlar, Suriyeli kadınların ‘kişisel bakımlarına verdikleri önemi, ev bakımına vermedik...

Emani’nin cenazesinde yükselen ses: Tacize uğruyor...

Suriyeli Emani ve 10 aylık bebeği için Sakarya’da yapılan cenaze töreninde mülteci bir kadın tacize...

Bu müftüler nikah kıyacak: Kız çocukları ergenlik...

Kadınların ‘Çocuk evliliklerinin önü açılacak’ demesi boşuna değildi. Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavilli...