Bağlıcay Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nde 8 Mart etkinliği
8 Mart haftası nedeniyle Bağlıcay (Alacamezar) Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde kadınlar bir araya geldi. Kadınların bu gibi etkinliklerle daha çok yan yana gelmesinin gerekliliği konuşuldu.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü haftası nedeniyle Sivas ili Gürün İlçesine bağlı Bağlıcay (Alacamezar) Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde kadınlar bir araya geldi.

İlk defa 8 mart etkinliği yapılan dernekte 40 civarı kadın yan yana geldi. Etkinlikte Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği Başkanı Elif Sancı’nın yaptığı konuşmada, alınmayan önlemler ve uygulanmayan yasalar nedeniyle her gün öldürülen kadınlardan, yoksulluktan, bir öğün yemek ücretsiz sağlıklı yemek kampanyasından, ÇEDES projesi laik bilimsel eğitimin yok edilmesinden bahsetti. Önümüzde yerel seçimlerin olduğunu da anlatan Sancı, "Biz kadınların sadece oy veren değil; her yerde talep edenler, sorgulayanlar, yönetimlerde yer alanlar olmamız gerekiyor" dedi. Sancı, Mamak'ta sığınma evinin eksikliğini, ücretsiz kreşlerin ve sosyal tesislerin olmadığını ve bunlar için yerel seçim sürecinde bizlerin bunları talep etmesi gerektiğini vurguladıktan sonra kadınlar bütün bunları kimden, nasıl talep edeceklerini, neler yapabileceklerini konuştular.

Kadınlar, buna benzer etkinliklerde daha sık bir araya gelmenin gerekliliğinde ortaklaşıp, türküler ve halaylar eşliğinde etkinliği sonlandırdı. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Tuzluçayır’da 8 Mart coşkusu

Tuzluçayır'da kadınlar 8 Mart'ı kutlamak için basın açıklamasında bir araya geldi. Açıklamada, 'Durm...

Tuzluçayır'da kadınlar 8 Mart şenliğinde buluştu

Kadınların buluştuğu 8 Mart şenliğinde konuşan Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği Başkanı Elif S...

Kadınlar, Tuzluçayır Kadınlar Dayanışma Derneği'nd...

Tuzluçayır'da buluşan kadınlar, mahallenin Muhtar adayı Nazik Şirin Akın ile sorunları ve çözümleri...