Balıkesir'de kadınlar, ‘Gericiliğe boyun eğmiyoruz’ diyerek buluştu
Balıkesir Kadın Platformu’nun çağrısıyla kadınlar Balıkesir Merkez'de laiklik karşıtı uygulamalara, savaşa, yoksulluğa ve hukuksuzluğa karşı yürüdü.

Balıkesir Kadın Platformu’nun çağrısıyla antidemokratik ve laiklik karşıtı uygulamalara, savaşa, yoksulluğa ve hukuksuzluğa karşı Balıkesir Merkez’de kadınlar “Gericiliğe boyun eğmiyoruz” pankartıyla yürüdü. Yürüyüşün ardından Ali Hikmet Paşa Meydanında basın açıklaması gerçekleşti. Basın açıklamasını Balıkesir Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Nevin Kızıl okudu.

22 yıldır iktidar eliyle her yönden ülkenin uçuruma sürüklendiği ifade edilen basın açıklamasında, “Laiklik, demokratiklik, hukuk devleti ve sosyal devlet ilkeleri, bizzat iktidar eliyle terk edilmiş olup, devlet işleyişinde ve uygulamada dışlanmış ve artık yalnızca kâğıt üstündedir. Laiklik karşıtlığı doğrudan iktidar eliyle ve iktidarın kontrolünde olarak her alanda yürütülmektedir” dendi.

İktidar ve müttefiklerinin halkın dini inançlarını istismar ettiğini belirten açıklamada, “İktidar yürüttüğü inanç istismarı ve din sömürüsü ile toplumu bölerek, çıkarları ortak olan kesimleri birbirine düşürerek kutuplaşmayı yükseltmektedir” dendi.

Eğitimin dini tarikatlara emanet edildiğine vurgu yapılan açıklamada, “Milli Eğitim, Bakan eliyle adeta cemaat ve tarikatların kontrolüne terk edilmiş durumda. Milli eğitim ve Diyanet başta olmak üzere, iktidar güdümündeki dinci vakıf ve derneklerle, tarikat ve cemaatlerle yaptığı iş birliği ülkenin her yanında doğrudan laik yaşamı hedef alan uygulamaları beslemiştir” dendi ve mücadele çağrısı yapıldı: “Birlikte elde edilen kazanımlardan geriye gidişe karşı her yerde ve her alanda birleşerek, iş birliği ve güç birliği içine girerek demokratik mücadeleyi sonuna kadar sürdürmeliyiz”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Bodrum Kadın Dayanışma Derneği: 'Adalet Bakanı ist...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısındaki if...

Veli-Der çocuklara ücretsiz yemek talebiyle 'Türki...

Veli-Der İzmir Şubeleri, çocuklara ücretsiz yemek verilmesi için 'Türkiye okul yemeği koalisyonu' k...

Eğitim Sen’den yarıyıl değerlendirme raporu: Kız ç...

Yarıyıl değerlendirme raporunu açıklayan Eğitim Sen, ÇEDES ve diğer uygulamalarla eğitimde gericileş...