Barış Anneleri: Barış için buradayız
Barış anneleri, açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek amacıyla Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önüne yürümek istedi ancak polis engeliyle karşılaştı. Anneler, ‘Barış için buradayız’ dedi.

Barış anneleri, açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek amacıyla Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önüne yürümek istedi. E-5 Otoyolu kenarında toplanan barış anneleri, buradan cezaevi önüne yürümek istedi. Aileleri burada durduran polis, eylemin yasak olduğunu ileri sürerek cezaevinin önüne geçişlere izin vermeyeceğini ve dağılmamaları halinde müdahalede bulunacağını söyledi.

‘SESİMİZİ DUYURMAK İSTİYORUZ’

Burada polis ile kısa bir görüşme gerçekleştiren anneler, burada olmalarının tek nedeninin çocukları olduğunu vurguladılar. Anneler, “Biz adalet bakanlığına sesimizi duyurmak istiyoruz. Eylem yapmıyoruz, biz sesimizi duyurmak istiyoruz. Sizinle bizi karşı karşıya getiriyorlar. Hepiniz bizim çocuklarımızsınız. Biz polisler için de, askerler için de, barış için de, demokrasi için de, toplum için de buradayız. Biz kimsenin ölmesini istemiyoruz. Biz barış için geliyoruz. Dünya bize zindan oldu. Siz de emir kulusunuz sizi anlıyoruz, ama siz de bizi anlayın biz anayız, ana” dedi. Taleplerine olumlu yanıt alamayan Anneler şunları söyledi: “Biz hep geleceğiz. Kimse anaların önünü kesmesin ana yüreğidir. Barış ister, biz sadece çocuklarımız için değil bütün çocuklar için mücadele ediyoruz. barışa el atın” dedi.


İlgili haberler
Polisler, Barış Annelerini yerlerde sürükledi!

Mardin Kızıltepe’de, tecride karşı cezaevlerinde devam eden açlık grevi eylemlerine dikkat çeken Bar...

Barış Annelerine yine polis engeli

Açlık grevindeki çocuklarına destek olmak için Gebze Cezaevi önünde polisin saldırısına maruz kalan...

Antalya Kadın Platformu: Barış Anneleri yalnız değ...

Antalya Kadın Platformu basın açıklaması yaparak son dönem Barış Annelerine yönelik artan şiddet ve...