Barış Manço Çocuk Parkı çocukların!
İstanbul Maltepe' de deprem toplanma alanı ve çocuk parkı olan Barış Manço çocuk parkı için Maltepe halkı mücadeleyi kazandı. Mahalleli, kazanımın ardından parkta gerçekleşen çocuk şenliğinde buluştu.

Maltepe Feyzullah Mahallesi'ndeki Barış Manço Parkı'na belediye tarafından kafe yapılmasına karşı 10 gün boyunca eylem yapıp projeyi iptal ettiren mahalle sakinleri Maltepe Çevre ve Yaşam Platformunun çağrısıyla Çocuk ve Gençlik Şenliği'nde buluştu. Çocuklarının oyun alanı, deprem toplanma alanı, mahallelinin nefes alanı olan parkları için mücadele edip kazanmış olan kadınlar Ekmek ve Gül'e konuştu.


'ÇOCUKLARIMIZ BURADA OYUN OYNUYOR'

Mahalle halkından olan ve park için direnenlerden Şifa Hoşgör direniş sürecini ve şenliği anlattı. Yaklaşık 10 gün kadar çocuklarla beraber eylem yaptıklarını anlatan Hoşgör, "Biz çocuklarımızı burada büyüttük. Çocuklar eylemlere çok adapte oldular ve eylemden başka bir şey yapmak istemediler. Ayrıca etrafa fazlasıyla büfe ve kafe var ve fazlasına ihtiyaç yok" diye konuştu. Bu parkın Maltepe için önemli olduğunu vurgulayan Esen Özdemir ise, "Çocuklarımız akşama kadar bu parkta oyunlar oynuyor, eğleniyorlar. Bizler yıllardır burada günlerimizi geçiriyoruz. Sırf bu bölgede 11 tane kafe var. Kafe, büfe yapmak gereksiz" dedi.

Yeni eğitim öğretim yılının arifesinde artan eğitim masrafları ve zamlara da tepki gösterdiler.

NE OLMUŞTU?
Maltepe Feyzullah Mahallesi'ndeki Barış Manço Çocuk Parkı'nın, kafe olarak işletilmesi için Belediye tarafından kiraya verildiği iddiaları nedeniyle mahalle sakinleri çocuklarıyla beraber 10 gün eylem yapmıştı. Maltepe Belediyesi, planlama aşamasındaki projenin, mahalleli ve Maltepelilerin talebi üzerine yeniden değerlendirmeye alınarak iptal edildiğini açıkladı.
İlgili haberler
Parkta yoga yapan kadınlar 'CİMER'e şikayet var' d...

Eskişehir Odunpazarı ilçesi Vişnelik Mahallesi'ndeki Dede Korkut Parkı'nda yoga yapanlar CİMER'e şik...

Sovyetler’de her çocuk eşit, her çocuk değerli!

Çocukların tüm ihtiyaçlarının karşılandığı, her türden istismarın önlenmesi için devletin seferber o...

Oyun varsa hayal, hayal varsa umut var

4 çocuktan 3’ü (yüzde 74,2) hiç spor yapmıyor, kırsal bölgelerde bu oran yüzde 92’ye çıkıyor. Bu tab...