Başak Demirtaş’a cinsiyetçi saldırıda bulunan şahıs serbest
Sosyal medyada Başak Demirtaş'a yönelik cinsiyetçi sözlü saldırıda bulunan şahıs ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş hakkında sosyal medyada yapılan cinsiyetçi hakaret içerikli paylaşım yapan Vedat Yazıcı’nın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Yazıcı, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında diğer şüpheli Yazıcı’nın üvey amcası Vedat Muti'nin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

NE OLMUŞTU?
Sosyal medyada, Vedat Yazıcı isimli bir şahıs, Başak Demirtaş’ı hedef alarak cinsiyetçi paylaşımda bulundu. Bunun üzerine “#BaşakDemirtaşSeninleyiz” etiketi açıldı ve paylaşıma tepki yağdı.
Tepkiler üzerine açıklama yapan Adalat Bakanlığı, saldırgan hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu. Başsavcılığın konuyla ilgili soruşturmayı genişletmesi üzerine saldırganın üvey amcası Vedat Muti de yakalandı.
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada da "Söz konusu paylaşımları bulunan ve kimliği tespit edilen şahıs hakkında gözaltı kararı verilmiş olup soruşturma aşamaları hassasiyetle takip edilmektedir" denildi.
Öte yandan konuya ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de "Siyaset üstü değerler vardır. Aile bunların başında gelir. Cumhurbaşkanımız ve ailesine yapılan hakaretleri, gizlemeye gerek dahi duymadıkları bir haz ile takip edenlerin, bunun nasıl bir alçaklık olduğunu şimdi daha iyi anladıklarını umuyorum. Biz ilkelerimizin olduğu yerdeyiz ve elbette hukukun gereğini yapmaya devam edeceğiz" dedi.


İlgili haberler
Başak Demirtaş'a sosyal medyada cinsiyetçi saldırı

Başak Demirtaş, Vedat Yazıcı isimli bir kişi tarafından sosyal medyada cinsiyetçi saldırıya uğradı....

GÜNÜN TEPKİSİ: Cinsiyetçi zihniyetle mücadelemiz d...

Bandırma Emekçi Kadın Platformu, Gerçek Bandırma gazetesinin internet sitesinde yayımlanan ‘Süt ve S...

1000'i aşkın kadın avukattan imza kampanyası: Yarg...

Türkiye’den çeşitli barolara üye 1000'i aşkın kadın avukat yargıdaki cinsiyetçiliğe ve ayrımcılığa d...