Baskıya, ağır çalışma koşullarına karşı örgütlü mücadele
Sendikalaştığı için Banvit’ten atılan Şengül Karaağaçlı baskıya, tek bırakılmaya karşı sendikasından vazgeçmemiş. İşçilere seslenen Kararağaçlı ‘Birlik olmaktan başka çaremiz yok’ diyor.

Şengül Karaaağaçlı 9 yıl boyunca İzmir’de Banvit Gıda kesimhanesinde çalıştı. Birçok haksızlığa maruz kalan Karaağaçlı, hakkını aradığı, sesini çıkardığı için işten atıldı. Tüm işçilerin birlik olursa bu zor koşullara “Dur” diyebileceğini söyleyen Karaağaçlı, çalışma koşullarını şöyle anlatıyor: Ağır çalışma koşulları altında, düşük ücretle, hızlı bantlarda kör bıçaklarla çalışıyorduk, Birçok hastalık, üzerimizde kurulan baskılar, yasaklar, maaş düşüklüğü... Bölüm bölüm gezdirdiler beni, oradan oraya sürdüler, Baskı kurdular üzerimde, takip ettiler. Yemeğe tek çıkardılar beni”

Karaağaçlı böylesi çalışma koşullarına karşı ise sendikalaşmayı ve birlik olmayı çözüm gösteriyor. “Ne olursa olsun her zorluğa göğüs gererek, alın terimizi, hakkımızı almak için birlik olup sendikalaşmaktan, örgütlenerek mücadele etmekten başka çaremiz yok. Geride kalan arkadaşlarım da birlik olsunlar, sendikalaşsınlar. İşçiler birlik olursa onları hiçbir baskı deviremez.”

İlgili haberler
İşçi kadının fendi

Aslında o da istiyormuş hakkını aramayı, fakat beni kıskanıyormuş. Ben ona göre girişken olduğum içi...

Başbakan ‘Sendikalaşmaktan korkmayın’ mı dedi?

Başbakan Binali Yıldırım’ın, daha geçtiğimiz günlerde “Sendikalaşmaktan korkmayın...” çağrısı yaptı....

Kod-A işçilerinin sendika mücadelesi

Kod-A Bilişim bünyesinde Türk Telekom’da görev yapan 12 işçi Sosyal-İş’te sendikalaştıkları için işt...