Batıkent çocuk istismarını tartışıyor
Batıkent’te çocuk istismarı ve mücadele yolları tartışmasında kadınlar yasanın tekrar gündeme gelmemesi için başlatılan imza kampanyasına destek verdi.

Batıkent’in birçok mahallesinde farklı etkinliklerde çocuk istismarı ve mücadele yolları tartışılıyor. Hafta başında Yenimahalle Ergazi Mahallesi Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nde Psikolog Aylin Akçay ve Avukat Sinem Yerli'nin katıldığı bir söyleşi yapıldı.

Çocuk İstismarının konuşulduğu söyleşilerin ikincisi ise Ergazi Mahallesi Şehit Adil Yurtoğlu İlkokulunda gerçekleşti. Ergazi Mahalle Muhtarlığının çağrısı ile gerçekleşen ve Psikolog Aylin Akçay'ın katıldığı panele ilgi yoğundu. Velilerden ve mahallelilerden oluşan etkinliği 150 izledi. Aylin Akçay'ın sunumunun ardından soru cevap bölümüne geçilen etkinlikte, gelen sorulardan ebeveynlerin çok ciddi kaygı ve korku taşıdıkları görüldü. Çocuklarını yakınları ile bile yalnız bırakmaktan korktuklarını dile getiren ebeveynlerin; çocuklarını nasıl koruyacakları, çocukları ile nasıl iletişim kurmaları gerektiği, çocukları nasıl yönlendirmeleri gerektiği konusunda birçok soruları olduğu ortaya çıktı. İstismarın önlenmesi ve karşılaşacakları bir istismar durumunda neler yapabilecekleri en çok merak edilen konulardı. Bu soruların cevaplarını birlikte tartışmaya devam etmek için, çocukların yaş guruplarına göre ebeveynlerle ayrı ayrı guruplar halinde yeniden bir araya gelinme kararı alındı.

Etkinlikte ayrıca Mecliste daha önce gündeme gelen ve tepkiler karşısında geri çekilen istismar affı yasasının tekrar gündeme getirilmeye çalışıldığının, bunun için yeniden güçlü bir şekilde karşı konulması gerektiği konuşuldu. Yasanın tekrar gündeme gelmemesi için başlatılan imza kampanyasına, katılımcılar destek verdi.

İlgili haberler
Batıkent’te çocuk istismarı paneli: İstismarı önle...

Emek Partisi Ankara İl Örgütünün düzenlediği istismar karşıtı kampanya kapsamında düzenlenen ‘Çocuk...

Adana’da çocuk istismarı faili baba hâlâ çocuk has...

İki çocuğuna istismarda bulunduğu raporlarla ortaya çıkan baba hakkında açılan davada yine tutuklama...