Batıkent’te ‘Çocuk Hakları’ paneli düzenlendi
Batıkent’te kadınlar ‘çocuk hakları’ panelinde bir araya geldi. Psikolog Aylin Akçay’ın katıldığı panelde, çocuk istismarı ve istismara karşı neler yapılması gerektiği üzerine tartışmalar yürütüldü.

Batıkent Ergazi Mahallesi’nde çocuk hakları paneline konuşmacı olarak katılan Psikolog Aylin Akçay’ın katıldığı etkinlikte çocuk istismarı, çocukta cinsel eğitim, çocuk hakları üzerine tartışmalar yürütüldü. Panelde konuşan Akçay’a göre istismar olaylarında öncelikli hedef bütün çocukların haklarını kullanabileceği bir sistemin kurulması. 18 yaşın altındaki herkesin çocuk olduğunu söyleyen Akçay, “İstismar olaylarında hafifletici nedenin olamaz. Çocukların yakınlarından gelen istismar, güven duygusu bakımından çocuk için çok daha ağır bir yük, ayrıca suçluluk duygusuna sebep oluyor.” dedi.

Akçay “İstismara karşı çocuklara ‘hayır’ demek öğretilmeli” derken, diğer yapılması gerekneleri de şöyle sıraladı: “Cinsel eğitim konusunda duyarlı olunmalı, yetersiz kalınan yerde uzmana başvurulmalı.” Hadım ve idam tartışmalarına da değinen Akçay, bunların bir çözüm olamayacağını, çocuk istismarına azaltmayacağını belirtti.

İlgili haberler
8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğin...

Çocuk istismarı haberleri her geçen gün artıyor, ailelerin tedirginliği de öyle. Peki çocuk istismar...

GÜNÜN ÖNERİSİ: Çocuk istismarından haberdarsanız b...

Çocuk istismarından, ihmalinden kuşkulanıyor ya da bunu biliyorsanız istismarın durması ve çocuğun k...

Çocuk istismarında İngiltere örneği Aile Bakanının...

Aile Bakanının cinsel istismarda ağır cezalar için örnek gösterdiği İngiltere’de durum ne? Çocuk ist...