Batıkent’te şenlik düzenleyen kadınlar: Değiştireceğiz
Ankara Batıkent’te 24 Haziran seçimleri öncesi şenlik düzenleyen kadınlar, ‘Sözümüzü örgütleyecek, hayatı değiştirecek gücümüz var. 24 Haziran kadınlarla değişecek’ dedi.

Batıkent’te kadınlar 24 Haziran seçimleri öncesi kadın buluşması gerçekleştirdi. HDP, EMEP ve AKA-Der’in çağrısıyla Batıkent Meydan AVM’de bir araya gelen çok sayıda kadın, 24 Haziran seçimlerinde Mecliste de, siyaset alanında da kadınların kendi sözünün sahibi olabilmesi için, korkunun, yalanın, adaletsizliğin, faşizmin hakimiyetine ‘dur’, tek adam rejimine ‘tamam’ demek için buluştu. Etkinliğe HDP'nin kadın milletvekili adayları da katıldı. Kadınlar şenlik alanını rengarenk balonlarla ve taleplerinin yer aldığı dövizlerle donatırken, etkinlikte direnişteki Flormar işçilerine de destek mesajı verildi.Etkinlik, Grup Tersname’nin ezgileriyle ve kadınların halaylarıyla devam etti.

‘BU SİSTEM HİÇBİR ZAMAN KADINLARIN TALEPLERİNE YANIT OLMADI’
Etkinlikte konuşan Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, 24 Haziran’da tek adam rejimini göndermek için bir arada olduklarını söyledi. Doğan, “Bu sistem hiçbir zaman kadınları eşit olarak görmedi ve kadınların taleplerine yanıt olmadı. Kadınların her zaman bunun mücadelesini verdi. 16 yıldır yaşananlar kadar ağır bir sürece tanıklık ettik. Ne şiddet, taciz, tecavüz durdu. Ne çocuklarımıza uzatılan eller kesildi. Dolayısıyla nasıl referandumda hayır oyu verirken kadınlar en öndeyse 24 Haziran’da da bu erkek egemen sistemi, tek adamcılığı göndereceğiz. En büyük görev biz kadınlara düşüyor, bunun farkındayız” dedi.

‘DEĞİŞTİRECEK GÜCÜMÜZ VAR’
AKA-Der adına konuşan Ayça Yılmaz da 24 Haziran seçimlerinde kadınların değiştirecek gücü olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Bizler Boğaziçi’de direnen, ‘Savaşın acının helvası yapılmaz’ diyen kadınlarız. Bilimsel, özgür eğitim isteyen liseli öğrencileriz, fabrikalarda direnen, ‘Flormar değil direniş güzelleştirir’ diyen kadınlarız.
KHK ile işten atılan, emeğimizi üretimimizi devam ettiren kadınlarız. Ayşe öğretmeniz, 8 Mart’ta sokakları özgürleştiren kadınlarız. Cumartesi Anneleriyiz, Barış Anneleriyiz. Ve biz mutlaka kazanacağız.”


‘FLORMAR DİRENİŞÇİSİ GİBİ KADINLAR OLURSA BİR ÜLKEDE, O ÜLKEYİ YÖNETMEK KOLAY OLMAZ’
HDP Grup Başkanvekili ve Ankara 1. Bölge Milletvekili adayı Filiz Kerestecioğlu da parlementoda olabilecek gücü sokaktaki kadınlardan adıklarını vurgulayarak, “Eğer sizlerle olmasanız, sizlerden beslenmesem ben orada kalkıp da ‘Kadın hareketi bu sözleri size yutturur’ diyemem. Hakkını arayan insanlar olursa bir ülkede, o ülkeyi yönetmek kolay olmaz. Emeğinin karşılığını arayan işçiler olursa, özellikle Flormar direnişçisi gibi kadınlar her yerde olursa o ülkeyi yönetmek kolay olmaz. İktidarın 7 Haziran’dan bu yana halklara yaşattığı zulmun nedeni de buydu” dedi.

‘TÜRKİYE DE DÜNYA DA KADINLARLA DEĞİŞECEK’
“Hepsini özgürleştirmek kadınlar başta olmak üzere bizlerin elinde” diye konuşmasına devam eden Kerestecioğlu şu şekilde devam etti: “Türkiyeyi de dünyayı da kadınların değiştireceğine, kadınlarla değişeceğine, erkek egemen ve militarist dünyanın değişeceğine, barış içinde bir dünyaya ulaşacağımıza inanıyorum. Yaşasın mücadelemiz.”

İlgili haberler
‘Kadınların oyu eşit ve özgür bir hayata’ diyenler...

‘Pedallarımızla, isyanımızla, ritmimizle, sesimizle, sözümüzle, hep birlikte değiştirecek gücümüz va...

#KadınlarınSeçimi onurlu bir gelecek

Milyonlarca kadına dayatılan seçenek bu ikisi arasında; Ölüm mü, sıtma mı? Seçim manifestolarında ve...

Kadınların ne derdi varsa, birlikte değiştirmeye a...

Ev işçisi, tarım işçisi, ezilen halkların en ezileni, adaleti saraylarda değil sokakta arayan hukukç...