Batman’da tacizi duyuran kadın avukatlara soruşturma
Batman Barosu, bir kadın avukata dönük tacizi duyuran kadın avukatlar hakkında erkek meslektaşlarının şikayetiyle disiplin soruşturması başlattı.

Batman Barosu, bir kadın avukata dönük tacizi duyuran kadın avukatlar hakkında erkek meslektaşlarının şikayetiyle disiplin soruşturması başlattı. Geçtiğimiz aralık ayında Batman Adliyesindeki avukat odasında bir grup erkek avukatın mini etekli kadın avukatın fotoğrafını çekerek haberleşme gruplarında paylaştığı yönündeki bilgiler üzerine bir grup kadın avukat, meslektaşlarının yoğun katılımıyla konuya ilişkin açıklama yapmıştı.

ERKEK AVUKATLAR ŞİKAYETTE BULUNDU
Yapılan bu açıklamadan bir hafta sonra 3 erkek avukatın baro yönetimine şikayette bulunduğu ortaya çıktı. Kentteki tüm erkek avukatların ‘töhmet’ altında bırakıldığını iddia eden erkek avukatlar, açıklamayı yapan kadın avukatlar hakkında disiplin soruşturması açılmasını istedi.

Bunun üzerine Batman Barosu, açıklamaya katılan onlarca avukattan 23’ü hakkında disiplin soruşturması başlattı. Kadın avukatlar, durumdan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne iki gün kala ellerine ulaşan tebligatlarla haberdar oldu.

BARODAN “İTİDAL” MESAJI
Kadın avukatlar hakkında disiplin soruşturması başlatılmasının sosyal medyada tepkilere yol açması üzerine Batman Barosu, avukatlara toplu mesaj attı. Baro mesajında, “Fikir ve düşünce özgürlüğü, fikir ve düşünceyi açıklama özgürlüğü en az yaşam hakkı kadar değerli bir haktır. Ancak üzülerek ifade etmek isteriz ki bazı meslektaşların bugün baromuzla ilgili yaptıkları sosyal medya paylaşımlarına dayanak göstererek baromuz mensubu olmayan kişilerin yaptıkları çirkin ve ahlak sınırlarını asan paylaşımlar, baromuzun itibarına zarar vermektedir. Bu konuda tüm meslektaşlarımızı daha duyarlı olmaya ve baromuzun itibarına zarar verecek açıklamalar yapma konusunda daha itidalli davranmaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: MA


İlgili haberler
Seyirci kalmaya tahammülümüz yok, değiştirmeye güc...

‘Her gün hayatımız yokluklarla, yasaklarla sınanırken, #BöyleGitmez diyen kadınların çoğalmasına, bi...

‘Böyle gitmez’ diyor, sözümüzü ve gücümüzü birleşt...

#BöyleGitmez diyen tüm kadınlara çağrımız var... Gelin bu yolu birlikte yürüyelim! ‘Yol yürüyüş öğre...

1000'i aşkın kadın avukattan imza kampanyası: Yarg...

Türkiye’den çeşitli barolara üye 1000'i aşkın kadın avukat yargıdaki cinsiyetçiliğe ve ayrımcılığa d...