Baykan Denim zehirlenen işçileri çalıştırmaya devam etti
Baykan Denim’de ütü paketleme, dikimhane ve makine bölümünde çalışan işçiler dün öğlen yemeğinde yedikleri yemekten zehirlendiler. İşçiler sağlık sıkıntılarına rağmen bugün çalıştırılmaya devam etti.

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Baykan Denim’de ütü paketleme, dikimhane ve makine bölümünde çalışan işçiler dün öğlen yemeğinde yedikleri yemekten zehirlendiler. Bugün işe gelmeyen ve aynı belirtilerle hastaneye giden işçiler ise gıda zehirlenmesi yaşadığını öğrendi. Fabrikanın çoğu bölümünde aynı belirtileri taşıyan işçiler ise çalıştırılmaya devam edildi.

‘ZEHİRLENDİĞİMİZİ BUGÜN SABAH İŞE GELDİĞİMİZDE ANLADIK’

Ütü bölümünde çalışan Bahar, yemekten çok yemediği halde etkilendiğini ve başka bir şeyin dokunduğunu düşündüğünü dile getirdi ve şunları söyledi: “Dün yemekte patates püre ve et köfte vardı, bütün gece mide problemi ve ishal problemi yaşadım. Sabah işe gittiğimde ise birçok kişinin benimle aynı durumda olduğunu fark ettim. Hemşire geldi, merak etmeyin bir şey olmaz dedi, herkese ikişer ilaç dağıtmaya başladı ishal ve mide bulantısı için. Oysa zehirlenmişiz haberimiz yok”.

‘FABRİKA BİZİ ÇALIŞTIRMAYA DEVAM EDİP KOLA VE MUZ DAĞITTI’

Mide bulantısı ve ishal problemine rağmen çalıştırılmaya devam ettiklerini söyleyen Bahar, “Birçok işçi lavaboya gidip gelmeye başladığı halde üzerimizdeki baskı devam etti. Ustabaşı durmadan, “Hadi iş bitecek, hızlı olun yüklememiz var” dedi. Bir de dalga geçer gibi bir teneke kola ve muz dağıttılar. Bunlar midenize iyi gelir, ishali de keser dediler. Aynı belirtileri gösteren ve hastaneye giden arkadaşımız oldu işe gelmeyen. Doktor gıda zehirlenmesi demiş. Fabrikanın haberi olduğunu söylediler ama fabrika yönetiminden bize tek bir açıklama dahi gelmedi” dedi.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Baykan Denim’de işçi kıyımı

Baykan Denim’de işçi kıyımı katlanarak büyüyor. Baykan Denim işçileri küçülme bahanesiyle işten çıka...

Baykan Denim işçileri promosyon hakkını istiyor: ‘...

Malatya’da Baykan Denim fabrikasında çalışan kadın işçiler, patronların baskına ve tehditlerine rağm...

Malatya’da tekstil işçisi kadınlarla buluştuk: Enk...

Malatya'da tekstil işçileriyle bir araya geldik. Birçoğunun evi yıkılmış, patronlar ise depremi kâra...