BEKEV’li kadınlar çocuk istismarına karşı panelde buluştu
Son zamanlarda artan çocuk istismarı ve gençler arasında yaygınlaşan madde bağımlılığına karşı BEKEV’li kadınlar panelde buluştu.

İzmir’de Buca Evka1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneği (BEKEV) çocuk istismarı ve madde bağımlılığına karşı ebeveynlerin bilinçlendirilmesi için panel düzenledi. Panele Özel Eğitim Uzmanı Fidan Güneş Gürgör Kılıç ve Psikodramatist Şükran Yavuz katıldı.

Fidan Güneş Gürgör Kılıç, çocuk istismarına karşı önleyici ve koruyucu önlemler alınmasının altını çizerek, okulda çocuklara cinsel eğitim ve toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili dersler verilmesi gerektiğini söyledi. Kılıç, ailelerin çocuklarını bedensel farkındalıklarıyla ilgili bilgilendirmesi gerektiğini ve çocuğun anlattıklarına güvenilmesi gerektiğini belirtti.

Yargı ve adalet mekanizmalarının da çocuğun yararına düzenlenmesi gerektiğe vurgu yapan Kılıç, “Ülkemizde adalet mekanizmaları ne yazık ki doğru çalışmıyor. İstismarı önleyici tedbirler alınmıyor. Bu sebeple çocuklarımıza ve geleceklerine sahip çıkmak için biz kadınların daha bilinçli, daha güçlü olması gerek. Kadınların örgütlenmesi gerek” dedi.


Şükran Yavuz da, ergenliğin zor bir süreç olduğunu ve bu süreç ile ilgili çocukların bilgilendirilmesi gerektiğini hatırlatarak madde kullanımının bu dönemde çevresel faktörler nedeniyle tehlike oluşturduğunu söyledi. Madde kullanımı olan çocuk ve gençlerde fiziksel veya cinsel istismar geçmişi görüldüğünü ifade eden Yavuz, madde kullanımın önlenmesinde anne babaların büyük önemi olduğunu söyledi. Çocukken kurulan iletişimin ergenlik döneminde de sağlıklı ilerlemesi gerektiğini ifade eden Yavuz, çocukların da birey olduğunu unutmaması gerektiğini söyledi.

İlgili haberler
BEKEV’den ‘eğitim’ seferberliği

İzmir’de faaliyet yürüten Buca Evka-1 Kadın Kültür ve Dayanışma Derneği Evi eğitimde ve okullarda ya...

BEKEV üyesi kadınlardan çocuk istismarına karşı se...

BEKEV’den kadınlar çocuk istismarına karşı Betontaş pazaryerinde yazdıkları dövizleri taşıyarak sess...

BEKEV’li kadınlar: Evlatlarımızın kanı üzerinden p...

BEKEV üyesi kadınlar ‘Biz sürünüyoruz, vekiller bir eli yağda bir eli balda yaşıyor. Onlar da asgari...