BEKEV’li kadınlar Kız Kardeşlik Köprüsü için buluştu: Pede bile dayanışma olmadan ulaşılamıyor
Ekmek ve Gül'ün başlattığı Kardeşlik Köprüsü kampanyasına dahil olan BEKEV, "Biz kadınlar da bu sisteme karşı en geniş kesimlerle örgütleneceğiz. Kampanya ile hayatı yeniden kuruyoruz" dedi.

Buca Evka1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi (BEKEV) üyesi kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği için bir araya geldi. Dernek binasında yapılan etkinlik deprem bölgesinde yaşamını yitirenlerin anılmasıyla başlandı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Neşe Gürgör, dünya genelinde halkın örgütlenmesinin devlet güçlerine baskı oluşturduğunu, haklarını bu şekilde aramaları gerektiğini söyledi.

‘MÜCADELEMİZİ BÜYÜTECEĞİZ’

Kadınların da hakları için yüzyıllardır mücadele ettiğini hatırlatan Gürgör, “Ekonomik kriz, deprem de dahil olmak üzere yaşanılan her olay en çok kadınları ve çocukları etkiliyor. Biz tüm bunlara karşı mücadele etmeye, mücadelemizi büyütmeye devam edeceğiz” diye ekledi. 

Dernek yönetimi adına söz alan Hatice Coruk ise, “Bugün deprem bölgesinde kadınların yaşadıklarını her birimiz az çok anlayabiliyoruz. Ama bizim anladığımızı iktidar görmezden geliyor, kadınların taleplerini yok sayıyor. Eğer bizler ülkenin dört bir yanından dayanışma ağları örmezsek bugün kadınlar en temel ihtiyaçları olan pede bile ulaşamıyor” dedi.

Ekmek ve Gül’ün başlattığı ve BEKEV olarak da sürece dahil oldukları Kız Kardeşlik Köprüsüyle Hayatı Yeniden Kuracağız kampanyasından söz eden Coruk, “Kampanya ile hayatı yeniden kuruyoruz. Bizler buralardan mücadeleyi büyütmeliyiz. Bugün alanlara dün olduğumuzdan daha kitlesel çıkmamız gerekiyor. Tüm halkı kurdukları sistemin enkazı altında bırakmak istiyorlar. Biz kadınlar da bu sisteme karşı en geniş kesimlerle örgütleneceğiz” diyerek, tüm kadınları 8 Mart günü İzmir Kadın Platformunun yapacağı eyleme davet etti. Etkinlik diğer kadınların söz alması ve şiir dinletisiyle son buldu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
BEKEV: Dayanışma yaşatır, halkımızın yanındayız

Buca Evka1 Kadın Kültür ve Dayanışma Evi Derneği üyesi kadınlar topladıkları yardımları deprem bölge...

İskenderun’da depremzede kadınlar #KızKardeşlikKöp...

Gönüllü sağlık emekçisi kadınlar, #KızKardeşlikKöprüsü kampanyası kapsamında İskenderun Mustafa Kema...

‘Bir yevmiyem kız kardeşlerim için’

‘Depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmakla birlikte yaşananların bizde bıraktığı üzüntüyü, öfke...