Bel Karper ve AdkoTurk işçileri Tekirdağ Valiliği önünde gözaltına alındı
Tekirdağ Valisi ile görüşmek isteyen Bel Karper ve AdkoTurk işçilerine polis müdahale etti. İşçilerden 58’i gözaltına alındı.

Tek Gıda İş’te örgütlendikleri için işten atılan ve direnişte olan çoğunluğu kadın AdkoTurk işçileri ve 130 gündür grevde olan Bel Karper işçileri Tekirdağ Valisi ile görüşmek için Tekirdağ Valiliği önüne gitti. Vali ile görüşemeyen işçiler oturma eylemine başladı. Polisin müdahale ettiği işçilerden 58’i gözaltına alındı.
Çorlu ilçesindeki gıda fabrikasında toplu iş sözleşmeleri çıkmaza giren ve bir süredir grev yapan yaklaşık 200 işçi, Vali Aziz Yıldırım ile görüşmek üzere valilik önüne geldi. Bina önünde olan polis ekipleri, gruptan Tek Gıda İş Sendikası’nın temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 2 kişinin Vali Yıldırım ile görüşebileceğini açıkladı. Polisin teklifini kabul etmeyen işçiler, valilik merdivenlerinde oturma eylemi başlattı. Çevik kuvvet ekipleri işçilere müdahale etti. Polis, aralarında Tek Gıda İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu’nun da bulunduğu 58 kişiyi gözaltına aldı.

Fotoğraf: Ruhan Yalçın/DHA

İlgili haberler
AdkoTurk’te baskı da grev de büyüyor

İndomia AdkoTurk grevi, 15. gününü geride bırakırken, grev yeni işçilerin katılımıyla güçleniyor.

Bel Karper direnişçisi kadınlar: Biraz da bizim yü...

Sendikalaşma hakkı ve insanca çalışma koşulları için grevdeki Bel Karper işçisi kadınların anlattıkl...

Indomie AdkoTurk patronu sendikayı da grev hakkını...

Çerkezköy OSB’de kurulu ve Tekgıda-İş Sendikasının örgütlü olduğu Indomie AdkoTurk’te işçiler greve...