Berfin’e asitle saldıran faile ‘kasten yaralamadan’ ceza istendi
Berfin Özek’i asitli saldırıyla ağır yaralayan Casim Ozan Çeltik’in yargılandığı davada mütalaasını veren savcılık, sanığın, ‘kasten yaralama’ suçundan cezalandırılmasını istedi.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde dershaneden evine giderken uğradığı asitli saldırı sonucu sağ gözünü kaybeden ve yüzünün bir bölümü yanan 19 yaşındaki Berfin Özek’in yüzüne asit türünden sıvı döken sanık Casim Ozan Çeltik hakkında “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan davanın duruşması İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Sanık, tutuklu bulunduğu Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevi'nden SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Kadın örgütleri ve CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin duruşmaya katılanlar arasındayıd.

Casim Ozan Çeltik'e ilişkin görüntü karşılaştırmasının yapıldığı raporda, sanığın olay yerinde olduğu tespit edildi. Rapora ilişkin her iki tarafın avukatları da beyanda bulunarak itirazlarını dile getirdi.

Savcılık esasa ilişkin mütalaasını vererek, sanığın ağzı hedef almadığı için “Kasten yaralama” suçundan ceza almasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Mütalaaya karşı söz alan Berfin Özek, “Mütalaada aleyhe olanları kabul etmiyorum. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi.
Berfin’in avukatları ise mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre talebinde bulundu.
Mahkeme heyeti, avukatların süre talebini kabul ederek, Casim Ozan Çeltik’in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşmayı 7 Ocak 2020 tarihine erteledi.


SAVCININ TALEBİ MÜCADELE ETMEMİZİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU HATIRLATTI
Duruşma sonrası İskenderun Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı. Berfin Özek’in avukatlarından Mehtap Sert, “Şiddetin yakıcı yüzü Berfin in 3. duruşmasında görüldü. 1 buçuk litre kezzap kullanılan bir eylemde talep edilen ceza kadına şiddeti meşrulaştırmak anlamına gelmektedir. 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele’nin kadın kazanımları için anlam taşıdığı bu günlerde savcının talebi mücadele etmemizin yan yana durmamızın ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Çünkü eril şiddet her yerde” dedi.CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin de Mecliste kadın cinayetilerine karşı bir kurul oluşturduklarını, bu kurulun Türkiye’deki kadına şiddet duruşmalarını takip edeceğini söyledi. Berfin Özek ise sanığın en ağır cezayı almasını talebini yineledi.


İlgili haberler
Asit saldırısına uğrayan Berfin Özek: Kadınlar yal...

19 yaşındaki Berfin Özek, ocak ayında evine yürüyerek dönerken Casim Ozan Çeltik’in asitli saldırısı...

Berfin’in yüzüne asit atan sanık: Olayın yaşandığı...

Berfin Özek, ocak ayında eski erkek arkadaşının asitli saldırısna uğramıştı. Zanlının yargılandığı d...

Berfin Özek davası ertelendi: Berfin’in ifadesine...

Berfin Özek, ocak ayında eski erkek arkadaşının asitli saldırısına uğramıştı. Zanlının yargılandığı...