Bir arada olmak artık daha önemli
Esenyalı’da kadınlar buluştu, kadına yönelik saldırılara ve hükümetin Nüfus Kanununda yapmak istedikleri değişikliğe ilişkin sohbet etti. Kadınlar yan yana durmanın önemini vurguladı.

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin çağrısıyla düzenlenen kahvaltıda mahalleli kadınlar bir araya geldi. Kadınlar bir yandan sohbet edip kahvaltılarını yaparken bir yandan da gündemi değerlendirdi. Kadınlar, müftülere nikah kıyma yetkisi ve evde yapılan doğumlarda doğum belgesi için sözlü beyanın yeterli olması yönünde değişiklikleri kapsayan hükümetin yasa teklifine ve son günlerde sıkça gündeme gelen kadınlara saldırı olaylarına tepki gösterdi.
Dernek başkanı Adile Doğan, 4 yıla yakın süredir mahallede kadınlarla birlikte yürüttükleri faaliyetlere değinirken yakından takip ettikleri Ayşegül D’nin 10 Ağustosta gerçekleşecek duruşmasına da çağrıda bulundu.
Hükümetin Nüfus Kanununda değişiklik önerisine de tepki gösteren Doğan, tasarıya karşı kadınları birlikte mücadele etmeye çağırdı. Bu tasarının yasalaşması halinde kadınların bir çok hakkını kaybedeceğini ve çocuk yaşta evliliklerin artacağını söyledi.
Söz alan kadınlar da hükümetin kadın düşmanı politikalarına değinerek mahallede bir arada olmanın, dayanışmanın ve birlikte mücadele etmenin önemli olduğunu söyledi.

İlgili haberler
Esenyalı'dan kadınlar Ekmek ve Gül'de

Esenyalı'dan kadınlar canlı yayında gündemi ve referandumu konuşuyor. Siz de sosyal medya hesaplarım...

Derneğe karşı önyargılarım vardı

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği’nin güç kattığı kadınlardan Sevgi’nin dernekle ilgili fikri çalışma...

Kadınlar Maçka’da güvenlikçi tacizine karşı eylemd...

Maçka Parkı’nda bir özel güvenlikçinin kıyafetini gerekçe göstererek müdahale ettiği Çağla Köse için...