Bodrum’da kadınlar Zeynep Şenpınar için bir araya geldi
Bodrum’da bir araya gelen kadınlar öldürülen Zeynep Şenpınar için basın açıklaması yaparak, “Bir kez daha haykırıyoruz, kadın cinayetleri politiktir” dedi.

Muğla’da milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından darbedilip bıçaklanarak öldürülen Zeynep Şenpınar’la ilgili Bodrumlu kadınlar basın açıklaması yaptı. Bodrum’da Belediye meydanında bir araya gelen kadınlar adına basın açıklamasını Ayten Özçakmak okudu.  

“Yasta değil isyandayız, kadın cinayetleri politiktir” pankartının açıldığı basın açıklamasında Özçakmak, “Kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve cinayetler; bu ülkedeki cezasızlık, tahrik indirimleri ve eşitsiz infaz yasaları yüzünden bir kadın kıyımına dönüşmüştür. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde devlet tarafından sağlığımızı korumamız için evde kalmamız öğütlenirken, kadınlar için evleri güvenli alan olmaktan çok uzak ve hedef oldukları şiddetin merkezi haline gelmektedir. Ülkede her gün en az bir kadın erkekler tarafından öldürülürken, en yakınımızda da Zeynep, Muğla’da Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından katledildi”dedi.

“EŞİT VE ÖZGÜR BİR DÜNYA KURANA KADAR HAYKIRACAĞIZ”
Özçakmak, bazı iktidar vekillerinin 6284 sayılı yasa ve İstanbul Sözleşmesine şuursuz bir biçimde imza attıklarını söylediğini, bazılarının da sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla katilleri aklama cüreti gösterdiklerini belirterek, “ Kadınlar yaşam biçimlerinin değerlendirilmesi hakkını kimseye ve özellikle bu erkek devlete vermeyecektir! Erkek egemen sisteminizi hayatlarımızdan atana kadar, eşitlikçi ve özgür bir dünyayı kurana kadar da haykırmaya devam edeceğiz” dedi. Özçakmak son olarak kadın cinayetlerinde uygulanan cezasızlık ve iyi hal indirimine karşı da mücadele vurgusu yaptı.  

İlgili haberler
Zeynep Şenpınar için kadınlar sokakta!

Muğla’da Milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından katledilen Zeynep Şenpınar için kadınlar koro...

Zeynep Şenpınar’ın katili milli boksörün 14 suç ka...

Zeynep Şenpınar’ı darbedip bıçaklayarak öldüren milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu’nun kasten yarala...

Zeynep Şenpınar'ın katledilmeden iki hafta önce po...

Muğla’da ayrıldığı erkek tarafından öldürülen Zeynep Şenpınar’ın iki hafta önce karakola şikayette b...