Boğaziçi Üniversitesi Onur Yürüyüşü davası başlıyor
70 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin yargılandığı davanın ilk duruşması bugün İstanbul Adliyesi’nde görülüyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nde geçen yıl Mayıs ayında yapılan Onur Yürüyüşü’nde darp edilerek ve ters kelepçeyle gözaltına alınan 70 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin yargılandığı davanın ilk duruşması bugün İstanbul Adliyesi’nde görülüyor. Öğrenciler “Kanuna aykırı yürüyüşe katılarak ihtara rağmen dağılmamak” ve içlerinden iki öğrenci de “görevi yaptırmamak için direnmek” suçlamalarıyla yargılanıyor. Davanın ilk duruşması bugün 09.30'da İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. 70 öğrencinin duruşması 29-30 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerinde üç parçada görülecek.

NE OLMUŞTU?
Geçtiğimiz sene 20 Mayıs’ta Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Onur Yürüyüşü’nde kampüs içerisinde yürüyen 70 öğrenci işkenceyle göz altına alınmıştı. Kampüs girişine x-ray cihazı konularak kampüs kapısında bekleyen öğrencilerin x-ray cihazından eşyalarını geçirmeden okullarına giremeyecekleri söylenmişti.
Öğrenciler, işkence ve taciz iddiasıyla suçlanan ve hakkında birçok dava açılan polis müdürü Hanefi Zengin’in de aralarında olduğu polislerce darp ve ters kelepçeyle gözaltına alındı. 70 öğrenci hakkında “kanuna aykırı yürüyüşe katılarak ihtara rağmen dağılmamak” suçuyla İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Fotoğraf: @budirenisi/twitter

İlgili haberler
17 Mayıs ve Kaos GL: LGBTİ+’ların eşitliği ve özgü...

17 Mayıs ve Kaos GL dernekleri yaptığı ortak açıklamayla Erdoğan’ın LGBTİ’leri hedef almasını eleşti...

Soylu'nun hedefi yine LGBTİ'ler oldu

İstifa etmeden AKP'den İstanbul milletvekili adayı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedefinde...

Boğaziçi Üniversitesi'nde Onur Yürüyüşü'ne polis m...

Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleştirilmek istenen Onur Yürüyüşü'ne polis müdahale etti, en az 50 ö...