Boğularak öldürülen kadının ön raporuna ‘darp yok’ yazıldı
Sevgilisinin boğarak öldürdüğünü itiraf ettiği Gülsüm Taç'ın ön raporuna, herhangi bir darp izi bulunmadığı yazıldı, Taç'ın ölümü kalp krizi olarak kayda geçti.

Sevgilisi Cem Yılmaz'ın boğarak öldürdüğünü itiraf ettiği Gülsüm Taç'ın Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan ön raporunda, herhangi bir darp izi bulunmadığı, kadının ölümünün kalp krizi olarak kayda geçtiği ortaya çıktı.   

Adana'da resim öğretmenliği yapan Cem Yılmaz (43), Antalya’daki evinde cansız bedeni bulunan ve ölümü kayıtlara kalp krizi olarak geçen Gülsüm Taç’ı öldürdüğünü itiraf etti. Ancak Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Kurumu'nda hazırlanan ön raporda, Taç'ın bedeninde herhangi bir darp izi bulunmadığı kayda geçmesi, Taç'ın ölümünün üzerine gidilmediğini ortaya koydu. Cinayeti gizlemek için Taç'ın boynundaki morluklara fondöten sürdüğünü itiraf eden Cem Yılmaz, ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

ÖN RAPORDA KALP KRİZİ DENİLMİŞ!

DHA'nın haberine göre 24 Mayıs'ta Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde özel bir şirkette çalışan Gülsüm Taç’tan haber alamayan iş arkadaşları, polise haber verdi. Eve giden polis ekipleri, Taç’ın mutfakta cansız bedenini buldu.

Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Morgu'nda hazırlanan ön raporda, herhangi bir darp izi olmadığı, Taç'ın kalp krizinden ölmüş olabileceği bildirildi. Ön raporda kesin ölüm nedeninin otopsi ile ortaya çıkacağı ifadesi yer aldı.

27 Mayıs günü resim öğretmeni Cem Yılmaz, Adana’da polis merkezine giderek, Gülsüm Taç ile sevgili olduklarını ve 22 Mayıs'ta Gülsüm Taç'ı sabah uyandığında yerde hareketsiz yatarken gördüğünü, korktuğu için de kimseye söylemeden Adana’ya geldiği yönünde ifade verdi. Yılmaz hakkında ‘yardım ve olayı bildirmeme yükümlülüğünü yerine getirmediği’ gerekçesiyle yasal işlem yapıldı.

KASTEN ÖLDÜRMEDEN TUTUKLANDI

28 Mayıs günü ise Yılmaz, polis merkezini telefonla arayarak, Gülsüm Taç’ı kendisinin öldürdüğünü itiraf etti ve intihar edeceğini söyledi. Polis ekipleri, intihar teşebbüsünde bulunan Yılmaz'ı hastanaye kaldırdı. Tedavisinin ardından gözaltına alınan Yılmaz sorgusunda, cinayeti itiraf etti. Taç'ı "Adana'ya dönmesine izin vermediği" gerekçesiyle öldürdüğünü söyleyen katil zanlısı Yılmaz, Gülsüm Taç'ı boğarak öldürdüğünü ve boğazındaki morlukları fondötenle kapattığı yönünde ifade verdi. Adana'dan Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne sevk edilen Cem Yılmaz, çıkarıldığı mahkemece "kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

İlgili haberler
Mayıs ayında 21 kadın cinayeti, 18 şüpheli kadın ö...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, mayıs 2020 kadın cinayetleri raporunu paylaştı. Mayıs ay...

Mor Çatı: Kötü uygulamalara karşı yaptırımın olmam...

Mor Çatı, Mayıs ayında kendilerine başvuran kadınların şiddetten kurtulmaya çalışırken devlet kuruml...

Kadın örgütleri: Şiddet 'salgın' gibi, acil önlem...

Bakanlıklar yayımladığı genelgelerle koronavirüse karşı ‘Evde kal’ çağrısı yaparken, aile içi şiddet...