BORKAD açılışından kadınlar: Dayanışma içinde olalım, birlikte güçlenelim
Bornova Kadın Dayanışma Derneği kadınların günler süren çalışmaları, heyecanı, umudu, dayanışmaya olan inancı ile açıldı. Dernek açılışında konuştuğumuz kadınlar da birlikte güçlenme çağrısı yaptı.

Resmi açılışını yapan Bornova Kadın Dayanışma Derneği üyesi kadınlar büyük bir heyecanla Derneğin açılışını yaptı. Derneğin açılışına katılan kadınlar da Derneğin açılışından duydukları memnıuniyeti dile getirdi. Ekmek ve Gül’e konuşan kadınlardan biri “Dernekle birlikte kadınlar dayanışma içinde olmalı, içeri tıkanıp kalmamlı” dedi. Dernekten beklentilerini de sırayarak şunları dile getirdi: “Kadın sorunlarına yönelik çalışmalar yapılması gerekiyor. Yoksul çocuklara yönelik eğitim faaliyetleri olmalı.”

Arkadaşının dernek açılış davetini göndermesiyle “Ben bu açılışta olmalıyım” diyerek açılışa gelen Rahime Baş ise “Evdeki kadınlar dışarı çıkmalı, evde oturmamalı. Tabii erkekler de yanımızda olursa güzel olur, erkekleri de yanımıza katmak için mücadele edeceğiz” diyerek kadınlara “Gelin, hepiniz gelin” çağrısında bulundu.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrenci İşlerinde çalışan bir kadın ise “Bizim açımızdan güzel bir şey, çok mutluyum, böyle bir ortamda bulunmak hepimize iyi geliyor. Kadınların hiçbir şeyden korkmamasını, güçlü olmasını, dayanışma içinde olmasını istiyorum” dedi.


İlgili haberler
GÜNÜN ŞARKISI: Bornova Kadın Dayanışma Derneğinden

Bornova Kadın Dayanışma Derneği üyesi kadınların bir araya gelerek oluşturduğu korodan bir kuble din...

Bornovalı kadınlar BORKAD’ın açılışını heyecanla b...

Bornovalı emekçi kadınların geçmişte yaptığı çalışmalardan güç alarak yaklaşık bir yıl önce fiili ol...

Bornova Kadın Dayanışma Derneği açıldı

İzmir’in Bornova ilçesinde yaklaşık bir yıldır fiili olarak faliyet yüreten BORKAD resmi açılışını g...