BORKAD’dan 8 Mart öncesi ortak sofra, ortak sorunlar, birlikte mücadele
8 Mart öncesi Bornova Kadın Dayanışma Derneği çağrısıyla kahvaltıda bir araya gelen kadınlar savaşa karşı barışa ve artan yoksulluğa dikkat çekti.

Bornova Kadın Dayanışma Derneği, 8 Mart hazırlıkları kapsamında kadınlarla kahvaltıda buluştu. Kurulan ortak sofrada yapılan kahvaltının ardından, 8 Mart ve kadınların gündemlerini konuşan kadınlar dayanışma ve örgütlenmenin önemine dikkat çekti.

Dernek Başkanı Zeynep Reyşen, “Emekçi kadınların sömürüye ve eşitsizliklere yönelik mücadele tarihi olan bir 8 Mart öncesi yine buluştuk. Bugün sermaye yanlısı ekonomi politikaların sonucu yoksulluktan en çok etkilenen, emeği en ucuz olan, her gün şiddetle burun buruna yaşayan, İstanbul Sözleşmesi’nden tutun nafaka hakkına kadar haklarına göz dikilen kadınlar olarak tüm bu sorunlarımızla nasıl baş edeceğimizi konuşmak, tartışmak için yan yana geldik” dedi.



‘SAVAŞA KARŞI KADINLARIN BARIŞ SESİ YÜKSELMEK ZORUNDA’
Her şeyden önce dayanışma ve örgütlenmenin önemine değinen Reyşen, Ukrayna’da süren savaşa da dikkat çekerek, “Bu emperyalistler arası bir çıkar kavgasıdır. Olan bölgede yaşayan halklara olmaktadır. Savaşlardan en çok etkilenen kadın ve çocuklar, bu nedenle nerede olursak olalım emperyalist savaşa karşı, kadınlar barış sesini yükseltmek zorunda” diye konuştu.

'BİRLİKTE KAZANACAĞIZ'
Reyşen son olarak 5 Mart Cumartesi günü “Eşitlik, özgürlük, şiddetsiz, insanca bir yaşam için birlikte kazanacağız” diyerek Atatürk Mahallesi Kültür Merkezi’nde yapacakları 8 Mart etkinliğini hatırlatarak kadınlara hep birlikte örgütleme çağrısı yaptı.

Daha sonra kadınlar tek tek söz alarak, hem kendi yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları hem de ne yapmalı üzerine fikirlerini paylaştı. Kadınlar, çevrelerindeki kadınları sokağa çıkaramadıklarından yakınırken, pandemi ve yoksulluğun bunda etkili olduğuna dikkat çekildi. Çocuk bakımı yüzünden dışarı çıkamadığına vurgu yapan kadınlar, her mahalleye kreş, çocuk yuvası talebini dillendirdi. Son olarak İzmir Kadın Platformu’nun 8 Mart’ta Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapacağı yürüyüşe çağrı yapıldı.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
BORKAD: Krizin tüm yükünün üzerimize yıkılmasını k...

İzmir Bornova'da kadınlar, zamlara karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. ‘Zamlar geri alınsın’ diye...

BORKAD üyesi kadınlar: Haklarımızdan, hayatlarımız...

İstanbul Sözleşmesi’nden, haklarından ve hayatlarından vazgeçmeyeceklerini söyleyen BORKAD üyesi kad...

BORKAD’lı kadınlar: Sorunlara karşı çözüm birliğim...

BORKAD’lı kadınlar 8 Mart öncesi bir araya geldiği kahvaltıda savaşa, krize, şiddete ve eşitsizlikle...