BORKAD'lı kadınlar, kadın cinayetini protesto etti
İzmir’de Fatma Yıldız, kız kardeşinin eşi tarafından çocuklarının önünde öldürüldü. BORKAD’lı kadınlar olayın yaşandığı parkta açıklama yaparak kadın cinayetleirne tepki gösterdi.

İzmir Bornova İnönü Mahallesi’nde yaşayan 4 çocuk annesi 38 yaşında olan Fatma Yıldız, kız kardeşinin eşi tarafından çocuklarının gözü önünde öldürüldü. Atatürk Kültür Merkezi yakınlarındaki bir çocuk parkında gerçekleşen olayda katil Fatma Yıldız’ şiddet gösterdikten sonra öldürdü.

Bornova Kadın Dayanışma Derneği (BORKAD) üyesi kadınlar olayın yaşandığı parkta Fatma Yıldız’ın öldürülmesine tepki göstererek basın açıklaması gerçekleştirdi. “Fatma için isyandayız. Münferit değil sistematik, kadın cinayetleri politiktir” pankartı arkasında dernek binası önünden olayın yaşandığı parka yürüyüş yapan kadınlar sık sık “Kadın, yaşam, özgürlük” , “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Erkek adalet değil gerçek adalet” sloganları attı.

Basın açıklamasnı okuyan BORKAD Başkanı Zeynep Reyşen, yaşanan cinayete dikkat çekerek, “Biz BORKAD'lı kadınlar susmuyoruz. Özgecan için, Helin için, Şule için, Fatma için susmadık susmayacağız. Biliyoruz ki bu korkunç olay tek başına münferit bir olay gibi açıklanamaz. 2017 verilerine göre kadın cinayetleri son yedi yılda yüzde 1400, kadına şiddet davaları yüzde 366, cinsel taciz yüzde 449 arttı. Bu verilerin de gösterdiği gibi cinayetlerin sebebi ne bir cinnet hali ne de bir cani... Kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran siyasi iktidarın kadın politikasıdır” dedi. Şiddete karşı susmayacaklarını söyleyen Reyşen, Türkiye’nin imzacısı olduğu şiddetle mücadelede önemli sorumluluk altına girdiği İstanbul Sözleşmesi’nin gereğinin yerine getirilmesini istedi.

Cezaların önlenmesi, şiddet gören kadınların etkin korunması, kadına yönelik ayrımcı politikalara son verilmesini istediklerini belirten Reyşen, “Kadına yönelik şiddetle mücadelede yerel yönetimlerin de daha etkin olmasını, şiddete yol açan erkek egemen tüm yaklaşımların eşitlik temelinde yeniden düzenlenmesini istiyoruz” diye konuştu.


‘ŞİDDETİNİZLE BARIŞMAYACAĞIZ’
İyice kanıksanan kadın cinayetleri, kadına yönelik cinsel, fiziksel, toplumsal, ekonomik her türlü şiddete karşı tahammülümüz kalmadı. Şiddetinizle barışmayacağız. Katledilen kız kardeşimiz Fatma Yıldız için, bir canımızı daha kaybetmemek için susmayacağız. Kadınız gücümüz birlikteliğimiz” dedi.

Basın açıklaması Fatma Yıldız’ın katledildiği yere karanfil bırakılarak ve aileye taziye ziyareti yapılarak sona erdi.

İlgili haberler
BORKAD’dan 8 Mart çağrısı: ‘Mücadeleyi büyütelim’

Bornova Kadın Dayanışma Derneği 9 Mart Cumartesi günü saat 16.00’da düzenlediği etkinliğe tüm kadınl...

Bornova’da yaşanan kadın cinayetine karşı BORKAD ‘...

İzmir’in Bornova ilçesi İnönü Mahallesi’nde bir kadın, kız kardeşinin eşi tarafından çocuklarının ön...

BORKAD’lı kadınlar dayanışma çayında bir araya gel...

Dayanışma çayında bir araya gelen kadınlar, kadın işsizliğini, yoksulluğu, krizi ve yaklaşan seçimle...