Bu gerekçelerle işten atma ne kadar kabul edilir derseniz/yerseniz!
Kadroya geçmeyi beklerken güvenlik soruşturması nedeniyle işinden olan Ege Üniversitesi işçileri işten atılma nedenlerini dava dosyalarından öğreniyor. Gerekçeler ise ‘Yok artık’ dedirtiyor.

Taşerona kadro uygulaması kapsamında güvenlik soruşturması nedeniyle işsiz kalan işçilerin davaları bir bir sonuçlanıyor. Bazı işçilerin itirazları reddedilirken bazıları ise işe başlıyor. İşçiler ise neden işlerinden olduklarını ancak dava iddianamesi ellerine ulaştığında öğrenebiliyor. İşçilere sunulan gerekçeler ise trajikomik.

Kadro uygulaması nedeniyle işlerinden olan Ege Üniversitesi işçileri eylemlerine devam ediyor. Haftada bir gün Ege Üniversitesi Rektörlüğünün karşısında oturma eylemi yapan işçiler de güvenlik soruşturmasından geçememelerinin gerekçelerini dava dosyalarında öğreniyor. Bir işçi kadın FETÖ operasyonu dolayısıyla kapatılan Şifa Hastanesinde doğum yaptığı için güvenlik soruşturmasına takılmıştı, hatta bu işçi doğum sırasında ne yazık ki çocuğunu kaybetmiş. Bir başka işçi ise annesi Newroz kutlamalarına katıldığı için işinden edilmiş; İŞKUR aracılığıyla kızı Şifa Hastanesinde işe giren işçi ya da çocuğu kapatılan üniversitelerden birinde okuyan işçi, daha da ötesi Grup Yorum konserine katılan bir işçi güvenlik soruşturmasına takılıp işinden edildi. Bu gerekçeler ne kadar kabul edilir derseniz!

‘BU KADAR OLMAZ’ DEDİĞİMİZE ALIŞIR OLDUK
Evet “Bunlar nasıl gerekçe” diyebilirsiniz ama bunlardan daha da ötesi var, o ise bölüm sekreteriyken işinden olan Serpil Arutlu Yaşar'a sunulan gerekçe.

Serpil işten atılmasına itiraz etti ve itirazı reddedildi, reddin gerekçesi ise akıl almaz! Eski eşinin ayrıldığı eşinden olan kızının 16 yaşındayken (şimdi 40’lı yaşlarda) “terör örgütünün” legal yapılanmasının sempatizanı olması… Evet yanlış duymadınız, kendi öz çocuğu bile değil ve bir sempati söz konusu, bir de legal yapılanma.

“Nasıl ölçüldü bu sempati” derseniz ortada somut bir şey yok! “Kendi çocuğu olsa gerekçe kabul edilir miydi” derseniz edilmez elbette ama işçiler açısından artık olağanlaşmış durumda ki bu gerekçeler. Hukuk, insan hakları, suç tanımı her şeyin tepetaklak olduğu ülkemizde normalleştiriyor ne yazık ki bu gibi gerekçeleri. “Yok artık” dediğimiz durumları sürekli yaşar hale geliyoruz. Daha nelerle karşılaşırız, onu da gelecekte göreceğiz.

İlgili haberler
Ege Üniversitesinde kadroya geçemeyen işçiler: Suç...

Yüz binlerce işçinin kadro hakkı gasbedilirken kadroya geçemeyen birçok işçi de kapı önünde buldu ke...

İşten atılan Ege Üniversitesi işçileri: Eve kapanı...

Arşiv soruşturması nedeniyle kadro dışı kalan Ege Üniversitesi işçileri, AKP iktidarının işçi emekçi...

İŞSİZ KALAN EGE ÜNİVERSİTESİ İŞÇİLERİ: Hem eve hem...

Kadro uygulaması yüzünden işsiz kalan Ege Üniversitesi işçileri, enflasyon artışları ve zamlar yüzün...