‘Bu işyerinde taciz ve emek sömürüsü var’
Çorlu’da bir cafede çalışan işçi kadınlar 4 aydır ücretlerini alamıyor ve sigortaları yapılmıyor. İşçi kadınlar tacize de uğradıklarını açıkladı. Çorlu Kadın Platformu cafe önünde eylem yaptı.

Çorlu Kadın Platformu üyesi kadınlar Çorlu Trend Arena’da bulunan Perla Cafe Restaurant’ta 4 aydır ücretleri ödenmeyen ve sigortaları yapılmayan kadın işçiler için eylem yaptı.

Çorlu Kadın Platformu üyeleri işçi kadınların Perla Cafe’nin sahibi tarfından taciz edildiklerini de açıklayarak cafe sahibi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Perla cafe önünde basın açıklaması yaparak işçi kadınlara destek olmak isteyen kadın platformu üyelerine özel güvenlikler engel olmaya çalıştı. Cafe önünde yaşanan tartışmanın ardından kadınlar açıklamalarını yaptı, sloganlarla da işçi kadınların yanında olduklarını dile getirdiler.

“Bu işyerinde taciz ve emek sömürüsü var. Biz buna sessiz kalmayacağız, işçi kadın arkadaşlarımızın yanındayız” diyen kadınlar, Çorlu’daki tüm kadınları da birlikte mücadeleye çağırdı.


İlgili haberler
Google kadınlara düşük ücret mi veriyor?

Eşit ücret yasasına uyduğunu iddia eden Google’da kadınlar erkeklere göre daha düşük ücret ve tazmin...

Sigorta patronun keyfine göre, sömürü en ala!

Sultangazi’de 250'ye yakın işçinin çalıştığı bir gıda fabrikasında Suriyeli, genç, kadın işçiler çoğ...

İşyerinde tacize karşı işverenin önlem alma yüküml...

İşyerinde tacize uğrayan kadın işçinin şikâyette bulunması işten çıkarılmasına gerekçe olamaz. İşver...