BU NASIL ADALET: Soma'dan çıkan karar aileleri isyan ettirdi!
301 ișçinin yașamını yitirdiği Soma Katliamı'na dair davada kararlar açıklandı. Çıkan karara aileler isyan etti.

301 ișçinin yașamını yitirdiği Soma Katliamı'na ilișkin açılan davada iki gün önce ertelenen karar duruşması bugün görüldü. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 5'i tutuklu 51 sanığın yargılandığı davada patron Can Gürkan 15 yıl ve genel müdür Ramazan Doğru 22 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı. Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan'a beraat kararı verilirken madenci yakınları karara tepki gösterdi.

Soma Katliamı davasında kararın açıklanması beklenen pazartesi günü, mahkeme bașkanı bir heyet üyesinin rahatsızlığını gerekçe göstererek kararı çarşamba günü açıklayacağını duyurmuştu. Duruma tepki gösteren madenci aileleri ve avukatlar ise adalet nöbeti bașlatarak iki gün boyunca Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi durușma salonu önünde bekleyișe geçti.

Bugün, sabah erken saatlerde polis, durușma salonunun önünün boșaltılmasını istedi. Aileler, avukatlar ve ailelerin destekçileri bariyerlerin dıșına çıktı. Polis durușma salonuna giden güzergahta, salona yakın bir yerde arama noktası kurdu.Durușma, saat 09.00'da başladı.


KARARLAR AÇIKLANDI
* Sanık Can Gürkan'ın taksirle öldürme suçundan 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, ayrıca 3 yıl maden ișletme ișinden men edilmesine, tutukluluk halinin devamına karar verildi.
* Sanık Ramazan Doğru'nun taksirle öldürme ve yaralama suçunu ișlediğinden 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, cezanın teșdiden 22.5 yıl hapis ile cezalandırılmasına, tutukluluk halinin devamına karar verildi.
* Sanık Akın Çelik'in taksirle öldürme ve yaralama suçunu ișlediğinden 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, cezanın teșdiden 22.5 yıl hapis ile cezalandırılmasına, 6'da 1 oranında indirim yapılmasına, tutukluluk halinin devamına karar verildi.
* Sanık İsmail Adalı'nın taksirle öldürme ve yaralama suçunu işlediğinden 15 yıl hapis ile cezalandırılmasına, cezanın teşdiden 22,5 yıl hapis ile cezalandırılmasına, tutukluluk halinin devamına karar verildi.
*Sanık Ertan Ersoy'un taksirle öldürme ve yaralama suçunu işlediğinden 15 yıl hapis ile cezalandırılmasına, cezanın teşdiden 22,5 yıl hapis ile cezalandırılmasına, altıda bir oranında indirim yapılmasına, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

AİLELER TEPKİLİ

Kararı duyunca fenalașan madenci aileleri ambulanslara alındı. Cezaların taksirden verilmesi nedeniyle avukatlar, "Karar heyetinize aittir, biz ailelerin yanındayız" diyerek ailelerin bulunduğu alana geçti. Aileler heyete tepki gösterirken heyet salonu terk etti. Heyetin salonu terk etmesi üzerine Avukat Can Atalay, "O kararı yüzümüze okuyacaklar. Buradayız" dedi. Ailelerin bir kısmı durușma salonunun dıșına çıkarak "301 kișiyi öldürdüler bunlar. Çocuklarımızın azraillerine bu kadar ceza veriyorlar" diyerek duruma isyan etti. Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan'ın beraat ettiği duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yapıldı ve karara tepki gösterildi.


İlgili haberler
Soma’da babasını kaybeden kadın Erdoğan’a hakarett...

301 işçinin öldüğü Soma Katliamı’nda adalet tecelli etmezken, katliamda ölen madencinin kızı, sosyal...

Somalı aileler kararı bekliyor!

Karar beklenen Soma Davası, üye hakimin rahatsızlığı gerekçe gösterilerek 11 Temmuz tarihine ertelen...

Soma davasında kadınlar ‘adalet’ nöbetinde

Ertelenen soma davası için oturma eylemi yapan kadınlar: Biz adalet nöbeti başlattık. Tüm Türkiye’ni...