Bursa Barutçu Tekstil'de 3 kadın işçi daha işten çıkarıldı
Barutçu Tekstil’de sendikalaştıkları için işten atılan Öz İplik-İş üyesi 4 kadın işçinin fabrika önünde başlattığı direniş devam ederken bugün 3 kadın işçi daha işten çıkarıldı.

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Barutçu Tekstil’de sendikaya üye olan işçiler işten atılmaya devam ediyor.

Barutçu Tekstil’de sendikalaştıkları için işten atılan Öz İplik-İş üyesi 4 kadın işçinin fabrika önünde başlattığı direniş devam ederken bugün 3 kadın işçi daha işten çıkarıldı. Fabrikada bugüne kadar sendikaya üye olduğu için işten atılan kadın işçilerin sayısı 7'ye yükseldi.

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Barutçu Tekstil’de sendikalaştıkları için işten atılan Öz İplik-İş üyesi kadın işçilerin fabrika önünde başlattığı direniş sürerken işten atmalarda devam ediyor. Barutçu patronunun içerde baskıyı arttırdığını söyleyen işçiler haklarını alana kadar direneceklerini söyledi.

ÜÇ KADIN İŞÇİ DAHA İŞTEN ÇIKARILDI

İçerideki baskılara karşı, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için sendikalaştıklarını söyleyen işçiler, "Bugün üç arkadaşımız daha işten çıkarıldı. Sendikaya üye olmayan işçileri de işten çıkardı bugün patron. İçerde baskı kurarak bizleri korkutup yıldırmak istiyor ama biz kararlıyız. Barutçu tekstile sendika girene kadar anayasal haklarımız tanınana kadar bu kapıdaki mücadelemiz devem edeceğini" dedi.

76 günden beri buradan haykırıyoruz diyen Öz İplik İş Örgütlenme Uzmanı Serkan Açıcı, "Anayasal hakları olan, sendikalaşma hakları olan 4 tane kadın işçiyi iş başı yaptırın diyoruz. Kavgayı büyütmek istemiyoruz ama Barutçu patronu hukuksuzluğa devam ediyor. Biz dedik her çıkardığınız işçiye bu sendika sahip çıkar. Hepsine de sahip çıkacağız ve bu kapının önünde olacağız. Bu hukuksuzluğa devam ederseniz binler olarak burada olacağız. İşten çıkardığınız tüm arkadaşları işe aldıracağız" dedi.

Dün Barutçu patronunun fabrikada çalışan işçiler için çağ yaptırdığını söyleyen Açıcı, "Burada bekleyen işçiler yıllardır bu fabrikaya emek verdi patronun servetine servet kattı alın terleriyle. Ama patron nispet yapar gibi fabrika bahçesinde çağ yaptırıp kapı önünde bekleyen işçilere göstere göstere yedi. Bizde ona tepki olsun diye bugün fabrika önünde mangal yaptık. Barutçu Tekstil patronu böyle oyunlara başvuracağına işçilerin anayasal haklarını tanısın" dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Barutçu Tekstil'de işten çıkarılan kadın işçiler:...

Öz-İplik İş'e üye olan 4 kadın işçinin işten çıkarılması üzerine, Barutçu tekstilde işçiler fabrika...

Hakkını arayana kapının gösterildiği fabrikada sen...

Barutçu Tekstil fabrikasında sendikalaştığı için işten çıkarılan kadın işçiler, yaşadıkları mobbingi...

Tekstil işçilerinin kimliği delik deşik elleri | ‘...

Tekstil atölyelerinden kadın işçiler, parmaklarını kaybetmelerine, ellerini eskisi gibi kullanamamal...