Bursa Kadın Platformu: Çalışırken öldüremediklerini sokakta öldürmeye çalışıyorlar
Barutçu Tekstil’de sendikalaştıkları için işten atılan ve direnişte olan işçilerin bulunduğu yere amonyak dolu tankları ağzı açık şekilde bırakılması protesto edildi.

Barutçu Tekstil’de sendikalaştıkları için işten atılan Öz İplik-İş üyesi 9 kadın işçinin fabrika önünde başlattığı direniş sürerken patron, işçilerin beklediği alana amonyak dolu tankları ağzı açık şekilde bırakmıştı. Patronun direnişi kırma girişimi Bursa Kadın Platformu tarafından Fomara Meydanı’nda protesto edildi.

Bursa Kadın Platformu adına yapılan açıklamayı Esin Karabulut okudu.

‘PATRON DİRENİŞTEKİ İŞÇİLERİN HAYATINI TEHLİKEYE ATMIŞTIR’

Direnişinin her gününde Barutçu tekstil patronunun provokatör tutumu hiç durmadı diyen Karabulut, “Sendikanın görüşme talebine tehditlerle karşılık veren Barutçu tekstil patronu ‘Ben buranın patronuyum özgürlük, adalet, ücretler ben istersem olur’ diye provakatif tutumunu sürdürmüştür. Amonyak dolu tankerleri kapağı açık şekilde bırakan patron ‘’Direnişteki işçilerin hayatını tehlikeye atmıştır” dedi.

Patronun direnişi kırmak istediği için işçileri göz göre göre öldürmek istediğinin farkındayız diyen Karabulut, “Barutçu işçilerinin de dediği gibi çalışırken öldüremediklerini sokakta öldürmeye çalışıyorlar. İçerideki baskılara karşı, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için sendikalaşan kadınlar, sendika haklarında kararlılar. Kadın emekçi arkadaşlarımızın hakları verilene kadar bizlerde bu direnişin parçasıyız. Bu kavgayı bu mücadeleyi birlikte büyüteceğiz” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Zehirlenmek istenen işçi kadınlar Barutçu patronu...

Barutçu Tekstil’de sendikalaştıkları için işten atılan ve direnişte olan işçilerin bulunduğu yere pa...

Barutçu Tekstil patronu direnişçi işçileri amonyak...

Barutçu Tekstil’de sendikalaştıkları için işten atılan Öz İplik-İş üyesi 9 kadın işçinin fabrika önü...

Barutçu Tekstil işçileri direnişlerinin 82’nci gün...

Ağır çalışma koşullarına karşı Özİplik-İş Sendikasında örgütlenen ve işten atılan Barutçu Tekstil iş...