Bursa Kadın Platformu: ‘Soracak hesabımız, yeniyi kuracak gücümüz var!’
8 Mart'ta Bursa Kadın Platformunun çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce kadın kent meydanına yürüdü, yürüyüşe grevde olan Barutçu Tekstil işçileri de katıldı.

Bursa Kadın Platformunun çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce kadın Fomara Meydanı’ndan Kent Meydanı’na yürüdü. Yapılan yürüyüşe sendikaya üye oldukları için işten atılan ve 145 gündür fabrika önünde direnen Barutçu Tekstil işçileri de katıldı.

Yapılan açıklamada, “Bu yıl 8 Mart’a, kadın katliamlarının her gün arttığı, yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edilen binlerce kadının artan faturalar, barınma ve yaşam masraflarıyla açlığa terk edildiği, LGBTİ’lere yönelik şiddetin devlet eliyle körüklendiği, kadın işsizliğinin arttığı, savaş politikalarıyla militarizmin cesaretlendirildiği, göçmen kadınlara yönelik ırkçı saldırıların çoğaldığı koşullarda tüm bunlara karşı öfkemizle geldik. Kadın işsizliği rakamları son bir yılda çığ gibi artarken, güvencesiz, düşük ücretlerle ve kötü koşullarda çalışmak zorunda bırakılıyoruz. İktidarın savaş politikaları depremde bile durmazken militarizm, milliyetçilik ve cinsiyetçilik ile kurulu bir yaşamı bizlere dayatıyorlar. Devlet halkın kayıplarına olan öfkesinin üzerini göçmen ve mülteci nefretiyle örtmeye çalışıyor, yağmacı denilerek insanlar devlet eliyle katlediliyor. Hayatlarımızı yok sayan erkek egemen devlete karşı tek güvencemiz mücadelemiz, tek güvencemiz birlikteliğimizdir. Bugün burada kentlerimizi yeniden dayanışma ile inşa etmek için isyanımızla, öfkemizle bir aradayız. Biz kadınlar, şiddetin ve sömürünün olmadığı eşit ve özgür bir yaşamı birlikte mücadelemizle kuracağız. Yeniyi biz kuracağız. Yaşamlarımızı bizler savunacağız” denildi.

İL İL 8 MART EYLEMLERİ | 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde ülkenin dört bir yanında kadınlar rant düzeninin yarattığı yıkıma, haklarına ve hayatlarına yönelik saldırılara karşı sokakta... TIKLAYIN

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Adana Kadın Platformu: Yaraları birlikte saracağız...

Adana Kadın Platformunun çağrısı ile İnönü Parkı’nda bir araya gelen kadınlar Atatürk Parkı’na yürüd...

Karadeniz’de 8 Mart 2023 | 'Depremzedelerle dayanı...

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Karadeniz’de de pek çok ilde kadınların yoğun katılımı ile kutland...

8 Mart 2023 | Ege illerinde öfke, isyan, dayanışma

Kadınlar Aydın, Balıkesir ve ilçeleri, Muğla ve ilçeleri ile pek çok ilde sokaktaydı.