Bursa kadın Platofrmu: gerçek ve eşit bir adalet istiyoruz
Kadına yönelik şiddete, tacize, cinsiyetçi söylemlere karşı Bursa Kadın Platformu açıklama yaptı.

Bursa Kadın Platformu, Anadolu Adliyesinde bir avukatın etek boyunun fotoğrafını çekmek isteyen avukatın tacizine, çocuk istismarına, kadına yönelik şiddete karşı Bursa Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Platform açıklamasında şunları söyledi:

Birkaç gün sonra Ramazan Bayramı… Hatta şeker ve Çocuk Bayramı diye adlandırdığımız bayramı kutlayacağız. Çocukların büyüyemediği şeker yiyemediği bir bayrama gidiyoruz. Herkesin vicdanını bir yoklaması gerektiği günleri yaşıyoruz.
Türk Psikiyatri Derneği 1 yılda 8 bin çocuğun cinsel istismara uğradığını ve bunların birçoğunun ölümle sonuçlandığını açıklıyor. Adalet Bakanlığı’nın şikayetler ve suç listesi verisinden öğreniyoruz ki Bursa şiddet ve cinsel istismar suçlarında 3.sırada yer alıyor .
Yakın zamanda İstanbul’da 5 yaşındaki çocuğa cinsel istismar olayıyla sarsılmıştık. Hepimizin yüreği yanmıştı. Daha isimlerini sayamadığımız birçok çocuk ve şimdi Ecrin bebek istismara uğradı.
Soruyoruz. Hangi vicdan, hangi insanlık, hangi adalet bu güzelim çocukları geri getirecek ?
Son 2 haftada yaşadığımız toplumsal resme bakalım:
* Aydın Çine'de Nergis Yavaş'ı kocası öldürdü.
* Kartal’da Feride Genç öldürülüp yakıldı.
* Ödemiş’te Gizem Tabak'ı birlikte yaşadığı insan öldürdü.
* Aksaray’da boşanma işlemlerini yürüten avukat katledildi.
* Konya’da Av. Filiz Kabınkara eşi tarafından banyoda ayağını kırdı denilerek hastaneye götürüldü. Oysaki gördüğü şiddet nedeniyle yaralanmıştı ve sonra da hayatını kaybetti.
*Diyarbakır'da Avukat Müzeyyen Boylu’yu boşanmak istediği ve uzaklaştırma kararı olan kocası çocuklarının yanında 14 kurşunla öldürdü. Hakim, katili mahkeme salonunda “Hoş geldiniz, nasılsınız? sözleriyle karşıladı. Son 1 ayda erkek şiddeti ile öldürülen 3. avukat oldu.
*İstismara uğrayan çocuğun babasına, Kiraz Belediye Başkanı “Bu işi dallandırıp budaklandırmayalım.” dedi. Üstelik Başkan bir kadın…
*Aile Bakanlığı’na bağlı Turhal Sevgi Evleri'nde ise 26 çocuğun sistematik olarak fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldığı, ağır psikiyatrik ilaçları içmek zorunda bırakıldıklarını gazete haberlerinden öğrendik.
*Yine Tokat’ta Zile Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşlılardan 10’unun 17 gün içinde yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.
*Dün ise Hatay Dörtyol’da sulama kanalında ağır yaralı halde bulunan 5 yaşındaki kız çocuğunun istismara uğradığından şüphe ediliyor.
Tüm bu yaşananlar karşısında ise adalet sistemimiz çocukları ve kadınları görmüyor. Çocuk istismarını öven kitabın yazarı serbest kalırken İstanbul İş Mahkemesi’nde bir Hakim duruşma salonunda önündeki dosyayla ilgilenmek yerine kadın Avukatın giydiği eteğin boyu ile uğraşıyor. Kadın Avukatın fotoğrafını çekmeye kalkıyor.
İşte tüm bunlar karşısında diyoruz ki “Erkek adalet değil, gerçek ve eşit bir adalet istiyoruz.” Kadınların, çocukların eşit, özgür ve mutlu yaşayacağı bir dünya mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz.
Bir çocuğu, bir kadını daha kaybetmemek için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Tüm kadınları ve duyarlı kesimleri seslerini yükseltmeye davet ediyoruz.

İlgili haberler
Avukatın etek boyunu kısa bulan hakim HSK tarafınd...

Hakim Mehmet Yoylu, duruşmada bulunan avukatın eteğine kısa diyerek ‘etiğe’ aykırı buldu. Fotoğrafın...

Erkeklik güçlendikçe saldırılar artıyor

Avukat İlke Işık, mahkeme salonunda kıyafetine müdahale edilen avukatı yazdı: ‘Erkeklik ısrarla güçl...

5 yaşındaki çocuğu istismar eden zanlı için 18 yıl...

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde 5 yaşındaki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan erkek hakkında...