Bursa’da kadınlar Çilem Doğan için sokağa çıktı
Yargıtayın, ölmemek için şiddet gördüğü kocasını öldürmesinin ardından Çilem Doğan'a verdiği 15 yıl ceza hükmüne kadınlar Bursa'dan da tepki gösterdi: ‘Çilem’e verilen cezayı kabul etmiyoruz’

Yargıtayın, kendine sistematik şiddet uygulayan eşini ölmemek için öldürmek zorunda kalan Çilem Doğan’ı cezalandırarak 15 yıl hapis cezası kararını onaması üzerine kadınların Çilem için adalet çağrısı sokaklarda devam ediyor. Son olarak Bursa Kadın Platformu çağrısıyla bir araya gelen kadınlar Fomara Meydanından seslendi: “Çilem’e verilen cezayı kabul etmiyoruz!”


TCK ‘nın 27. maddesi hatırlatılan açıklamada kadınlar “Saldırıyı defetmek için orantılı karşı güç kullanan kimse, meşru müdafaa hükümleri gereği cezalandırılmaz. Maruz kaldığı haksız saldırının etkisi altında, 'heyecan, korku ve paniğe kapılarak meşru müdafaa sınırlarının aşılması halinde dahi faile ceza verilmez” diyerek bu hükme aykırı karar verildiğini söyledi.

"Devlet eliyle haksız tahrik ya da iyi hal indirimleri uygulanarak, cezaları ertelenerek serbest bırakılan erkekler her gün kadınları katlederken, kendini savunan kadınlar tutuklanarak, tutukevlerinde yine erkek şiddetine maruz kalmaktadır"  diyen kadınlar, şöyle devam etti:

“Devlet tarafından sağlanamayan adaletin, kadın tarafından sağlanması en doğal haktır. Kadına hem erkeğe hem de erkek devletin tüm erk’lerine karşı kendi savunmasını yapması ve adaleti kendi eliyle uygulaması dışında başka seçenek bırakılmamıştır. Kadınlar birbirini dinleyerek, birbirini savunarak, birbiriyle dayanışarak hayatta kalabilir. Yaşanabilir, güzel bir ülke itaatsiz kadınların birbiriyle dayanıştığı, birbirini savunduğu bir örgütle, bir hareketle kurulabilir.”

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Kadınlar Çilem için sokakta| Çilem Doğan’ın cezala...

Şiddet faillerine sudan sebeplerle her türlü indirim uygulanırken yaşamını savunan Çilem Doğan’ın ce...

Çilem Doğan’ın cezalandırılmasını kabul etmeyen ka...

Şiddet faillerine sudan sebeplerle her türlü indirim uygulanırken yaşamını savunan Çilem Doğan’ın ce...

Çilem Doğan Davası| ‘Bu karar Çilem’e ‘Sen neden ö...

Yargıtay, kendisine sistematik şiddet uygulayan eşini ölmemek için öldürmek zorunda kalan Çilem Doğa...