Bursa’da kadınlar haklarını konuşmak için buluştu
Bursa Kadın Platformu, 25 Kasım’a doğru İstanbul Sözleşmesini, nafaka hakkını ve 6284 sayılı Kanunu konuşmak için buluştu. Söyleşinin ardından kadınlar, Orhangazi Parkı'nda oturma eylemi yaptı.

Bursa Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla etkinlikler düzenledi. Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi, Nafaka Hakkı ve 6284 sayılı kanunu konuşmak için buluştu. KESK Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak Avukat Nazlı Ceren Şendoğan katıldı. 

İstanbul Sözleşmesi'nin eşitlik, adalet ve haklar üzerine kurulmuş bir sözleşme olduğunu vurgulayan Şendoğan, 6284 sayılı yasanın da şiddet ya da şiddet tehdidi varsa kadını şiddet ortamından uzaklaştırarak kadına yönelik koruma tedbirlerini sunduğunu hatırlattı.

Avukat Şendoğan, koruma kararının bir ceza olmadığını, sadece bir tedbir olduğunu özellikle vurguladı. Koruma kararının ihlal edildiği ve ihlalin ispat edildiği takdirde 3 günden 15 güne kadar hapis cezasının olduğunu ifade eden Şendoğan, gazetelerde çıkan 'bir mesaj attığı için aylarca hapiste yattı' gibi haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Söyleşinin ardından Bursa Kadın Platformu, her cumartesi kadına yönelik şiddete ve çocuk istismarına karşı dur demek amacıyla başlattıkları oturma eylemini Orhangazi Parkı'nda dördüncü kez gerçekleştirdi.

Kaynak: Bursaport.com

İlgili haberler
Bursa’da kadınlar 25 Kasım’a kadar her cumartesi e...

25 Kasım öncesi kadınlar hazırlıklara başladı. Bursa’da kadınlar 25 Kasım’a kadar her cumartesi günü...

Bursa’da kadınlar haklarını konuşacak

Bursa’da kadınlar İstanbul Sözleşmesi, 6284 Sayılı Kanun ve nafaka hakkını konuşmak için bir araya g...

Dersimli kadınlar 25 Kasım’da sokakta!

Dersim’de kadınlar 25 Kasım dolayısıyla Seyid Rıza Meydanında buluşacaklar.