Bursa’da kadınlara ayrı vagon uygulamasına tepki
Pek çok kentte tacizi bahane göstererek, kadınları toplumsal yaşamın dışına iten pembe otobüs, pembe taksi uygulamasının ardından Bursa’da metroda ayrı vagon uygulanmaya konuldu. Kadınlar tepkili.

Bursaray istasyonlarında “Bayan yolcularımıza öncelikli vagon!” yazan levhalar kapı girişlerine yerleştirildi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Şirketi Burulaş yetkilileri, uygulamanın gelen talep üzerine başladığını, en son vagonda kadınlara öncelik tanınacağını, ancak erkeklerin de bu vagonlarda seyahat edebileceklerini açıkladı. İlk yazı Otosansit durağına yerleştirildi, daha sonra 40 istasyona yazı konulacağı belirtildi.

BURSA KADIN PLATFORMU: UYGULAMA DERHAL GERİ ÇEKİLSİN
Bursa’da kadınlar sosyal medyada başlattıkları “Burulaş’ı arıyoruz!” kampanyasıyla ayrı vagon uygulamasının derhal geri çekilmesini istiyor.
Bursa Kadın Platformu tarafından başlatılan kampanyayla kadınlar Burulaş’ın numarası 444 99 16 numaralı telefondan “Tecrit değil, insanca ulaşım istiyoruz” diyerek, uygulamanın kaldırılması için şikayete bulunuyor.

Bursa Kadın Platformu üyesi kadınlar duraktaki “Bayan yolcularımıza öncelikli vagon!” yazılı tabelayı sildi.

EĞER KADINLARIN SORUNLARINI ÇÖZMEK İSTİYORSANIZ...

Bursalı kadınlar uygulamaya tepkili. Uygulamanın kadınlara yönelik bir ayrımcılık olduğunu söyleyen kadınlar Ekmek ve Gül'e şunları söylediler.


İlk yazının konulduğu Otosansit durağında açıklama yapan ve bunu cep telefonuyla sosyal medya hesabından canlı yayınlayan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, uygulamaya tepki gösterdi.
"Biz bu zihniyetin gerçekten kadınların hiçbir sorununu bu anlayışla çözemeyeceğini biliyoruz. Kadınları toplumsal hayatın dışına iterek kadınların sorunlarını çözemezsiniz. Buradan büyükşehir belediye başkanına sesleniyorum bunu buradan kaldıracaksınız. Bunun bir adım olduğunu biliyoruz. Bunun bir alıştırma olduğunu biliyoruz. Buradan başlayarak bütün her yere yaymaya çalışacağınızı biliyoruz. Buna izin vermeyeceğiz."




İlgili haberler
Görükle’de taciz ve şiddet son bulsun diye...

Gece geç saatlere kadar çalışıp eve kendimizi attığımızda ardımızda neler mi bırakıyoruz? Patron ve...

Malatya’da kadın öğrenciler pembe trambüs değil ka...

Malatya’da kadınların karşı çıktığı pembe trambüs uygulamasının yakında başlayacağı ilan edildi; hem...

5 maddede ‘pembe otobüse, metrobüse, trambüse’ ned...

Tacize, istismara çözüm diye sunulan “pembe otobüs, trambüs, metrobüs” gibi ilginç ulaşım araçları g...