Bursa’da sendikalaştıkları için işten atılan Technomix işçisi kadınlar: Senelerdir az maaşla hep çok iş istendi
Almanya menşeili Bursa Technomix fabrikasında Türk-Metal üyesi işçiler sendikalı oldukları için işten atıldı: Ne zam gördük ne yol yemek parası, bu yüzden sendikaya üye olduk.

Almanya menşeili Bursa Technomix fabrikasında Türk-Metal Sendikasına üye olan 10 işçinin işten atılması üzerine Türk Metal Sendikası fabrika önünde eyleme başladı.

Ana şirketleri Almanya’da olan ve yıllardır Bursa’da faaliyet gösteren Technomix fabrikasında işçiler sendikalı oldukları için işten atıldı.

Türk Metal Sendikası Osmangazi Şubesi’nde örgütlenmeye başlayan Technomix işçileri patronun baskısı ve işten çıkarmasıyla karşılaştı.

“PATRON İÇERDEKİ ARKADAŞLARIMIZA RÜŞVET TEKLİF EDİYOR”

Yaşanan süreç hakkında Evrensel’e bilgi veren Türk Metal Sendikası Osmangazi Şube Başkanı Mesut Gezer, “20 gün önce burada çalışmamız başladı. Patron örgütlenmemizin önünü kesmek için 10 arkadaşımızı işten çıkardı. İşten çıkarılan arkadaşlarımız 5 ile 10 yıllık çalışanlar ve performans düşüklüğü diyerek işten çıkarıldıklarını” söyledi.

Patronun bu tavrına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz diyen Erdem, “Şu an içerde arkadaşlarımıza baskı yapılıyor. Rüşvet teklif ediliyor. Mart ayında 1000 lira vereceğiz sendikaya üye olmayın yoksa fabrikayı kapatırız gibi klasik söylemlerle işçileri korkutmaya çalışıyorlar” dedi.

“JOKER ELEMAN OLARAK KULLANILDIM AMA HİÇBİR KARŞILIĞINI ALAMADIM”

Sendikaya üye oldukları için işten atılan kadın işçiler hazırladıkları videoyla fabrikada yaşananları anlattı.

Birkaç saat öncesine kadar Technomix işçisiydim diyen kadın işçi, “Türk Metal sendikasına üye olduğum için işten çıkarıldım.”

Burada beş yıldır çalışıyorum, fakat hiçbir şekilde hakkımı alamadığı söyleyen bir başka kadın işçi ise, “Hakkımı savunduğum için sürekli mobbinge uğradım. Burada bütün parçaları bilen elemanlardan biriyim, hatta hep joker eleman olarak kullanıldım ama hiçbir karşılığını alamadım. Zam zamanı geldiğinde bunun maaşıma yansımadığını gördüm. Bu yüzden sendikaya üye olmaya karar verdiğini” söyledi.

Senelerdir az maaşla hep çok iş istendiğini belirten kadın işçi, “Zam zamanı geldiğinde, bahaneler sunulduğu için ve senelerdir bir sonuç alamadığımız için sendikaya başvurduklarını” söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Ford işçisinden Xiaomi işçisine mektup: Sadece kağ...

Ford’da da, Xiaomi’de de kendi birliğimiz, birbirimize olan güvenimiz, kendi taleplerimiz ve görünür...

Xiaomi direnişinden ne öğrendim?

Sendikalaşma hakkı ve işten çıkarılan arkadaşları için günlerce Salcomp Xiomi’de fabrika önünde dire...

Oppo’dan öncesi, Oppo’dan sonrası: Babadan kocaya,...

Oppo işçisi bir kadın, evliliği boyunca gördüğü şiddetten kurtulma aşamasında Oppo’dan işten atılma...